Ads

Bersyukur Kepada ALLAH. Alhamdulillah!


Helo helo! :) Saya gembira sangat. Syukur ku panjatkan ke hadrat Illahi kerana tanpa ALLAH tiadalah saya di muka bumi bertuah ini. ALLAH lah yang memberikan ku kehidupan, udara, matahari, bulan, bumi tempat ku menampung. hehehe. TERIMA KASIH ALLAH atas segalanya. Andai aku mampu untuk mengucapkannya betul-betul di hadapan-MU YA ALLAH, sudah pasti aku akan melakukan setiap saat dalam hidupku. Syukurlah kalian yang dilahirkan dan dicorakkan dalam Islam. Kalian insan istimewa yang ALLAH taburkan nikmat agama-NYA kerana masih ramai insan beragama lain masih mencari-cari erti kehidupan. :) Syukur Islam agamaku, ALLAH tuhanku. Tiada yang lain selain ALLAH. Hanya DIA DIA dan Selamanya DIA. :')

Kesyukuran saya ditambah lagi dengan berita gembira yang diterima awal petang tadi. ALLAH menambah nikmatnya kepada saya dengan melimpahkan saya dengan rahmat penyambungan ijazah yang saya amat inginkan iaitu:

MC226-Bach. of Mass Comm. (Hons) (Instructional Communication & Training)
TERIMA KASIH SEKALI LAGI YA ALLAH! :)

Bersyukur sepanjang waktu~ Tiada kata-kata yang mampu diluahkan, hanya hati terdetik berbicara penuh kesyukuran kepada Yang Maha Esa. (wah gila ayat novel dow) bhahaha. Tak Tak serius nih. 3 tahun balik, takpe demi mendapatkan ilmu sanggup ku terjah untuk kebahagian di dunia ini. *eceh ayat*

Course yang akan ditempuh:
Courses Offered 

Multimedia & Interactive Design
Instructional Communication Theory
Instructional Comm Technology & Design
Visual & Perceptual Communication
Instructional & Training Management
Multimedia & Interactive Design II
Seminar in Evaluation of Instructional Products & Program

Kenapa rasa macam banyak kena guna laptop yang ade NVIDIA tu eh sebab course die macam ala-ala banyak guna computer kan? hahaha. Layankan aje. Nak buat modul ala-ala macam ESQ 165 tu lah! Who's with me? :p hahaha, dah nama pun pakar buat modul nanti kan? Of course kena pandai guna multimedia untuk tarik perhatian, tol tak? :D
Hah ni ni paling best!
 
This programme is designed to equip students with theoretical and practical communication skills in instructional design and training which include courses such as ICT, multimedia, human communication, effective speaking, management, training management, training needs analysis, training evaluation, event management and leadership training.

wow leadership training? wah macam familiarrrr! Hehehe, saya harap dapat membantu Pak Ary Ginanjar menyebarkan sayap ESQ seluruh dunia, AMIN. :)

As for career opportunities:

Successful graduates can work in the government and private sectors as training professionals, instructional professionals, instructional material designer, training and development executive, facilitator, motivator, instructor and content designer.
 
Tiba-tiba excited gila. Anda dapat sambung degree di mana?


SALAM SAYANG 165,

4 Comments!:

ubi said...

syukur alhamdulillah.
tumpang gembira.
:)

Zainatun Adilah said...

terima kasih ubi! :)

ika. said...

waahh! bestnye..selamat menyambung!!

Alang Atie said...

tahniah eton..syokkan dpt sambung study..
harap2 eton belajar sungguh2..n paling akak harapkan..jaga diri elok2 kat uni..cari sahabat2 yg membawa kita ke persekitaran/bi'ah yg bukan saja sihat, tapi solehah..jd student yg solehah..even any course you will be taking, jaga peribadi kita..^_^..
let us who control our environment, don't let the environment control us..bimbang environment yg tidak baik, melekakan kita..
ingat ye Eton!

pssst...contact me bila masuk campus..mintak kat izaan num akak kay!