Ads

Kenali Jenis-Jenis Ketawa


Assalammualaikum


KENALI SINGKATAN JENIS KETAWA DALAM FACEBOOK ATAU SMS...

 
1. Hahaha/Ahaha
- untuk lawak2 normal.. lbh kurang general use..
- contoh ayat: aku blom mandi lagi laaa harii ni.. ahaha.. ehh, lawak aku ni lawak normal kan..?? hahaha/ahaha...

 
2. Hehehe/Ehehe
- untuk lawak2 mengade2.. dan jugak lawak2 puji diri sndiri..
- contoh ayat:
i) ehh tunggu laaa jap.. aku baru nak mandi ni.. hehehe.. jap ehhh.. 5 minit je.. hehehe..
ii) fuyyooo.. dah mandi nih, aku rase macam orang paling wangi kat dunia laaa.. ehehe..

 
3. Hihihi/Hikhikhik
- untuk lawak2 gedik..
- contoh ayat: aku nak mandi ni.. hihihi.. pastu nak mekap.. hikhikhik.. pastu nak iron baju.. hikhikhik..

 
4. Hohoho
- untuk lawak2 yang tak patut dibuat lawak… buleh jugak untuk bende2 yang tak lawak, tapi gelak kesian laa kirenye.. gelak sniri..
- contoh ayat:
i) aku nak mandi jap.. ko gi laaa smayang hajat dulu ke.. hohoho..
ii) aku nak mandi.. mandi nak aku.. hohoho.. weh gelak laaa weh.. kesian aku..

 
5. Huhuhu
- untuk lawak2 sedih, sayu, syahdu dan pilu…
- contoh ayat: aku nak mandi ni.. tapi takdee sabun, tak mampu nak beli.. huhuhu..

 
6. Muahaha
- untuk lawak perasan jahat.. perasan kejam… perasan ganas..
- contoh ayat: dengan sabun mandi ni aku akaan bunuh semua bakteria2 kat dunia nih.. muahahaha.. ganasnye aku.. ganas2.. muahaha..

 
7. Kohkohkoh
- untuk lawak2 busuk.. merepek tahap gaban.. tahpape laaa.. tak lawak pon buleh pakai gelak nih.. tapi ni feveret aku skang nih.. maka buleh laa jugak aku nak guna untuk semua situasi.. sukati aku laaa..
- contoh ayat: ehh ko dah mandi ke blom nih…?? bau macam tinja cipan je.. kohkohkoh..

 
8. Dan lain-lain…
- banyak lagi laa cara2 gelak yang lain.. coontoh macam kahkahkah.. kuangkuangkuang.. kehkehkeh.. kihkihkih.. kroihkroihkroih (buruk gile).. ahhh banyak lagi laaa.. pandai2 laH korang buat assignment sendiri




Bhahahhaa. okay gelak galak! Macam2 jelah dorang ni nak bagi kita ketawa! Lately tiada mood sangat nak berblog. jadi hanya copy and paste sahajalah yang mampu! :P



11 Comments!:

al_hakim said...

hurm.baru tahu..

hyemynameisrasyid said...

ollo.,saya paling minat taip ketawa cmni "hehe".,ngade2 la plak.,

tmbahan info
"hoho"- gelak pakcik santa.,^^hehe~

-Alahai~

unieMARKS :) said...

mood hilang jugak.

snadilaa said...

kehkehkeh , comel pakcik :)

chenthagila said...

gune LOL aje senang. merangkumi sume jenis ketawa. LOL

~KLaRraPaRiS~ said...

^-^

sarah mohamad said...

suka ketawa hehehe je :)

Aimi Nadirah said...

hahaha kelakar ;) tapi cute je entry ni . uhuhuhu . HOHOHO (gelaklahh, buat lawak nih) huhu

EZAN IDMA said...

kikiki. hehe :)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

semuanya cantik2:)

miss nana said...

kak eyla muka mcm yuna..hehe