Ads

Bila Datuk Seri Samy Vellu buat lawak....


Assalammualaikum


Just a quick entry and MUST READ because this is so FUNNY!!


a collection of DS Samy Vellu's quotes.

1. Samy Velu quoted on Pos Laju:

"Besoh kirim, hari ini juga sampai"

2. On one TV news when he tried to say he felt very ashamed:

"Ini prekara sangat memalukan saya dan kemaluan saya sangat-sangat la besar"

3. Samy said in one of his "ceramah":

"Kita akan bina satu jambatan wuntuk worang2 kampong di sini." Then one pakcik asked, "Datuk, sini takde sungai, buat apa bina jambatan?" And Samy gloriously replied, "Kalao takde sungai, kita bina sungai"

4. Samy's most favourite quote on the news for the decade is this:

"Toll naik sikit, banyak marah saya. You worang ingat semua ini toll saya punyer bapah punya kah!"

5. During water crisis:

"Semua worang diminta jangan membuang aiyerr!"

6. On social society's problem:

"Worang2 muda sekarang banyak suka hisap dade"

7. During blood donation's program at Sungai Siput:

"Marilah kita semua menderma dare"

8. His welcome speech in most of his functions:

"Selamat datang saudara-mara semua" (It should have been "saudara-saudari")

9. During the height of the Al-Arqam's saga, he said in a press conference:

"Saya gumbira bahawa didapati tiada pemuda MIC terlibat dalam kes Arqam"

10. At an opening ceremony for a new building:

"Mempersilakan Datin Paduka Rafidah Aziz naik dari pentas wuntuk membuka kain"

And of course the world's greatest joke of all times:

"Bagi saya, ini semua adalah satu pembaziran atas duit rakyat. Kita sepatutnya tidak hantar mereka ke bulan, tapi hantar mereka pegi matahari. Barulah USA, Russia, respect sama kita...."

One of the reporter responded,"Tapi Dato' Seri, matahari kan panas. Macam mana mau pergi sana?"

"Cit! itu pasal la u tara jadi mintri. Saya suda lebey 30 tahun jadi mintri, saya musti ada jalan penyelesaian. Kita jangan pergi siang, manyak panas. kita pigi malam, baru ada sujuuuuuk....



HAHAHAHAHA. Sorry i found this perfectly FUNNY!



9 Comments!:

eliyaezlinalias said...

hehehehehe<---ketawa guling2
bahasa jiwa bangsa...

zuwaidah said...

yg last quote tu yg nak tergelak

FaTin SHazwani HaNis scyZ0 said...

yelah!! sgt2 lawak..bole batal pose sbb byk gilak la!! ciss..

akuwanblur90 said...

hahaaa,..

HHH said...

hahaha..lawak2

F.H.'s said...

Haha ;D

hamzah ian said...

haha

Miss CoCo said...

LOL funny....oh yahh hi salam perkenalan =)

FarhaNezam said...

ok memang lucu hahaha!
minta izin nak share blh?