Ads

The Beauty and Power Of Dreams!


Assalammualaikum


Yelah kome dah malam ni main mimpi2 lah kan? Dreams... Impian.... Cita-cita is considered as a dreams yg kita pupuk dari kecil lagi. Penah tak masa sekolah tadika atau bila masuk sekolah rendah cikgu u all suruh lukis gambar cita-cita you all? Apa yg u all nak jadi apabila dah jadi dewasa kelak? Lepas tu dia suruh tampal kat rumah, dalam bilik? Well i ada tapi guess what i tak buat pon. hhahaha. Sebab malas! Nak watpe dow, perlu ke aku buat semua tu? And guess what? Sekarang baru aku realize, benda itu mmg perlu pon sebenarnya....



Kenapa membuat goal poster itu perlu? Jeng jeng.... Ini adalah keperluan membuat goal poster:

1) Untuk membuat kita rasa bersemangat dan yakin nak kejar cita2 tersebut. Yang termaktub dalam goal poster tu. Tapi buat goal poster yg u all rasa u all boleh kecapilah impian tu. Janganlah buat yg mengarut macam letak gambar Angelina Jolie lepas tu tulis kat title "Will MARRY her one day"... Errr ridiculous right?




2) Bila dah ada goal poster korang akan rasa ada satu kelainan dan semangat yg muncul secara tiba-tiba utk korg dapatkan apa yg ada dlm goal poster tu. Automatik bila minda @ unconscious mind dah mula berkerja bila anda nampak goal poster tu, secara tanpa sedar kita akan melakukan pelbagai cara yg diset di minda utk kejar goal tersebut. Tak percaya? Cuba try test buat satu. Macam let say goal anda nak kurus sebanyak 45kg dalam masa sebulan. TULIS dan letak di suatu tempat yg anda nampak goal tu hari2. Sebagai contoh cermin, jadikan wallpaper handphone, depan kamar tidur, diary etc. Tgk contoh cane nak buat vision board bawah ni:






3) Goal poster membantu korg sentiasa bermotivasi bila dah down. Yang best dan uniknya pasal goal poster atau lebih glemer dikenali dgn nama Vision Board ini adalah apabila korang down, bila korang takde mood nak buat sesuatu pekerjaan bila tgk goal poster automatik mata jadi segar, minda akan kata "Ya aku pasti dpt lakukannya!" Tak percaya? How do I manage to keep my head up high by achieving 2,000 points selama 2 bulan dalam mary kay (untuk pengetahuan saya baru 2 bulan join Mary Kay) despite of many struggle dan cabaran yg harus saya tempuhi? Yes, with my goal poster. Atau pun my aim for every month. I akan letak di cermin, tiap kali i sapu Mary Kay kat muka i would say "YES EYLA, YOU CAN DO THIS. You can make this happen!" and puffff its like a magic, Allah akan buka jalan utk capai impian tersebut maka inilah hasilnya...


Bulan Pertama : 2,800 Points

Bulan Kedua : 2,600 Points


AMAZING RIGHT? 
That's the POWER & BEAUTY of DREAM...


I was never imagine to join Mary Kay before. Tp saya mempunyai cita-cita yg besar utk menjadi usahawan wanita yg berjaya dan dikenali ramai. Alhamdulillah sedikit sebanyak Mary Kay membantu saya mencapai at least kegembiraan dan kesenangan (Sapa tak happy boleh bagi parents duit tiap kali dia mintak kan? *Winks dkt mak) hehehe. National Sales Director Mary Kay, Pam Fortenbery-Slate kata tgk ni....



DREAM BIG!


I will Pam I will.... 


Okay enough blabbering for tonight. At least I did update something dekat blog ni. hehehe. To those yg belum ada Vision Board and Dream Board atau Goal Poster ni, MAKE ONE NOW! And nampak sendiri mcm mana ianya akan transform hidup anda 360 darjah tunggang terbalik tapi in a good way. Tell me, SIAPA TAKNAK SHOPPING TANPA PERLU FIKIR "Eh nanti aku tak cukup duit la.... T____T" 


DREAM BIG. Whether you do it or not do it, you absolutely right.




As for now, saya akan terus bermimpi utk dapat kereta PINK dan berlian ini....




Okay till then everyone, GOOD NIGHT! Sweet Dreams... Kalau anda mimpi impian anda jadi kenyataan, ye sudah tiba masanya utk anda buat VISION BOARD tersebut! Hehehe.


P/S: Kenapa sy tak tunjuk Vision Board saya sendiri? Sbb saya nak tunjuk later! Hehehe


Love & Living My Dreams,


Zainatun Adilah


1 Comments!:

onie said...

u memang kuat semangat ! tahniah :)