Ads

Queen Of Sharing.


Assalammualaikum...

Pernah idamkan jadi QUEEN? 
Kalau pernah ini entry wajib baca utk semua.


Entry harini ialah antara saya dan kehidupan menjadi seorg beauty consultant Mary Kay. Tanggal July lalu, Allah bukakan hati saya untuk mencuba peluang perniagaan bersama Mary Kay. Sebenarnya dah lama kawan saya, Dya memujuk utk menjadi sebahagian dr beauty consultant Mary Kay but guess what? I AM SO NOT INTERESTED yet. Saya nampak Mary Kay adalah satu MLM yg akan merugikan diri sendiri dan takkan mendatangkan apa2 hasil sama seperti Lamp Berger (Ye, saya pernah masuk Lamp Berger, bayar almost rm2k dan mereka menjanjikan macam2 pulangan yg hebat but at the end of the day, hilang angan2 nak menjadi kaya) LOL.


Lalu saya mencuba nasib menjual pelbagai jenis perniagaan macam jual tudung, contact lens la, baju la and semua tu mcm ada hasil tp lepas tu *krik krik krik* 8)


Lepas tu saya mencuba nasib pula dalam bidang insurans. Tidak dinafiakan ye sy mempunyai semangat yg luar biasa dgn business insurans ni. Saya mula mendampingi sesiapa yg berpotensi utk beli insurans. Bila buka mulut je pasal insurans mereka senyap dan hanya menundukkan kepala tanda setuju but at the end of the day tiada siapa pon yg beli. Sedih wooo. Berbuih2 mulut den. Hahaha. Tp Allah itu maha Mengetahui apa yg terbaik buat hamba-Nya....


Bulan Februari saya jumpa Dya, dia ajak saya gi skincare class. Lepas abis buat skincare class belilah product semua. Dan dia pon mengajak utk menyertai business ni. Masa tu kalau x silap baru awal Part 4 di UiTM. Kemain semua isi borang bagai lepas tu suruh bank in sampai la abis sem tak bank in. Alasan? Sibuk, malas nak keluarkan duit, nantilah takde duit nak bayar. Lepas tu saya senyap......... Pst: Kesian Kak Shiela. hihihi


Setelah 6 bulan menggunakan Mary Kay, kulit lebih mulus, warna lebih sekata, muka tidak berminyak dan lebih yakin bila berhadapan org ramai bulan July masa cuti sem sy call Dya. Dya ajak sy ke Unit Meeting. I ni dgn muka blur pergilahhhhhh....


Akhirnya masa unit meeting tu terus bayar commitment fee pastu bayar duit utk training bagi Beauty Consultant baru (ESRS namanya) and Guess what? Bayar RM180 sahaja utk commitment fee dan RM50 utk kursus 2 hari bersama Mary Kay Sales Director di PJ. Nak tahu RM180 tu saya dapat ape? Ni dia:


Bayar RM180 dpt beg starter kit, dalam beg itu ada brg2 
yg kalau dinilaikan adalah dalam RM560. 


I was like WHAT? Besar gila kotak masa starter kit ni sampai kat rumah skynet hantar. Pakcik skynet tu garang bak hang. hahaha. Marah dia cari rumah al-maklumlah duduk kampung rumah pening2 skit nak hantonye. hahaha. Barang dlm tu blur dah x tahu nak watpe, ade cermin, ada flip chart, ada facial cloth and the only thing i know is the CATALOG! Yes dalam katalog tu ada harga dan gambar barang2 nye. Hahaha. Sebab tu la new beauty consultant dihantar ke kursus Essential Step To Reach Success (ESRS) selama 2 hari di Office Mary Kay Malaysia:


Dapat sijil dan Pin ESRS menandakan anda adalah 
qualified MK Beauty Consultant.


Masa kursus tu dia akan ajar cara makeup, how to conduct Skincare Class dan macam mana mahu menggunakan barang2 yg terdapat dalam Starter kit tu... Syiok kan? RM50 sahaja dapat blajar macam2 ilmu selama 2 hari. Kat luar awak bayar sampai beratus-ratus belum tentu dapat ilmu cam Mary Kay bagi ni. Lepas tu yg bestnya dapat plak Vouncher Bernilai RM200, Lipstick dan Diary dari Mary Kay. Juga dapat pin utk diletak di kot Mary Kay. :)


Muka ceria belajar makeup masa ESRS aritu. Hehe


Balik ESRS semangat berkobar-kobar mahu lebih menjadi yg terbaik dalam Mary Kay. Alhamdulillah bulan pertama saya hit 2,800 points bersamaan RM9,000 sales utk bulan tersebut. Pengsan bak hang. Terkezut bila dapat award rupanya saya antara top seller di Go-Give area dan No 1 di Mesmerize Bee Unit (Unit yg menjaga saya di Mary Kay bawah kelolaan Kak Shiela tu lah):


2,800 Points on July 2012. First month join Mary Kay.


Ni bukti hah, takde sebab saya nak tipu. Hahaha


Tapi bulan pertama Julai saya bergerak sendiri, tiada lagi team jagaan saya sbb nak tumpukan perhatian pada sales. Belum mahu lagi "Sharing" business opportunity ni pada org lain... 


Bulan August saya mulakan bulan baru dgn semangat di mana YES walaupun anda student anda boleh pegang RM2,000 - RM3,000 sebulan asalkan anda berusaha ke arah itu. Tetapi pada masa yg sama Sales saya tetap lakukan seperti biasa, lalu saya berjaya merecruit seorang utk menjadi business partner saya dalam Mary Kay. Syukur Alhamdulillah.... Nureez adalah Beauty Consultant yg join team saya pada bulan August tersebut:

Kemain seronok dia dapat cincin dari Kak Ruby. Hehe.


Lalu bermulalah hidup saya menjadi seorang leader. Saya menjadi Senior Beauty Consultant. Tetapi bulan kedua saya medapat 2,608 Points kurang sedikit berbanding bulan pertama but its okay! Pada bulan tersebut juga saya berjaya merecruit 3 orang untuk menjadi business partner saya di dalam Business Mary Kay ini dan menjadi sama-sama kaya, cantik dan bergaya...


2,608 points on August 2012. 


Pengalaman paling best bulan August ialah GOAL SAYA MENJADI KENYATAAN! Apa dia goal saya? Ini dia:


TOP 10 Personal Sales dalam MALAYSIA setelah baru 2 bulan join Mary Kay. 
Syukur Alhamdulillah :')



Semangat makin berkobar-kobar. Baru nampak Mary Kay itu apa, keseronokan dia mcm mana sbb bila kita buat org cantik kita pon rasa makin nak share macam mana kita cantik kan? Bulan September ikotlah pergi seminar Dare To Dream dkt Berjaya Times Square. Jealous tgk semua naik pentas. Kemain happy lambai bagai. Jealous! Dinobatkan sebagai Queen pon ramai. Jealous. Dapat cincin free. Jealous lagi. Dapat free trip dgn spouse ke PARIS???? BERTAMBAH JEALOUS! T_______T



Perasaan Bangga melihat kejayaan wanita melayu... :')


Lalu saya memasang cita-cita "YA AKAN KU NAIK PENTAS itu tahun hadapan"


Saya juga mahu menjadi Queen. Wanita mana yg tidak mahu menjadi Permaisuri kan? Miss World, Miss Mary Kay? 


Alhamdulillah ALLAH itu cepat memakbulkan impian saya.... DIA kata tak perlu tunggu tahun depan sayang, Bulan September ini AKU akan tunaikan hajat hamba-KU yg tidak jemu2 berusaha dan berdoa kepadaku....


Bulan September marks as third month aku dalam Mary Kay. Tak sangka begitu cepat, aku jadi Queen of Sharing. Ternyata usaha aku selama ini tidak sia2...



Jeng

Jeng 

Jenggggg

.
.
.
.
.
.
.
.
.

Walaupun bukan atas pentas yang gah.....


Tapi saya tetap QUEEN pada malam itu! Yeay pakai CROWN~!


Nak tahu Queen Of Sharing tu ape? Jeng jeng kena jadi beauty consultant dulu baru paham. Ni kang explain panjang lebar kat sini pon bukannya korg faham2 ponggg. Huhuhu. Saya diminta berucap... Isi ucapan saya tu biarlah hanya mereka yg hadir pada malam tu je yang tahu. kikiki. 


Tapi sales saya tetap berjalan seperti biasa... Tetap dapat hadiah utk sales pada malam itu:

3,151 Points September 2012 setelah 
3 bulan jd beauty consultant Mary Kay.

Pin recognition saya Kak Sheila bagi. Hihihi.


Seronok kan? Kerja penat2 tiap bulan dihargai dengan sebegini rupa. Tak sampai setahun lagi kerja dah dapat hadiah macam2. Sebak saya bila mengenangkan saya tak habis belajar lagi tapi hasilnya begitu menakjubkan. Saya masih lagi sambung belajar seperti biasa tapi saya sudah dapat gaji macam mana kakak2 abang2 saya yg dah graduate tu kerja di luar sana. Amazing kan? Semua atas hasil usaha sendiri, doa kedua ibu bapa dan loyal customer yg tak jemu2 memberi sokongan dan galakkan....

 Saya jumpa business yg terbaik dan sejiwa dengan saya, Business Kecantikkan dan mencantikkan org.... 




Berusaha utk tingkatkan pencapaian dan aim utk terus lebih maju menjadi motivasi dalam diri ini. Taknak semua usaha jadi sia-sia. InsyaALLAH I will keep on looking forward. 


Entry ini bukan untuk membangga diri tapi sekadar sharing tentang apa yg membuatkan saya jatuh cinta dengan Mary Kay dan hasil-hasil yg saya perolehi biarlah menjadi manfaat pada semua.


Kalau nak baca, terimalah dengan hati yg terbuka. Bacalah entry ini dgn berhemah dan sy ikhlas nak sharing peluang yg ada ini kepada pembaca2 blog kerdil saya ini....


Pada yg berminat tentang peluang perniagaan ini? Ini step yg boleh anda lakukan:




Take these simple steps to start:
  1. Contact your Mary Kay Independent Beauty Consultant or an Independent Sales Director to learn more about the Mary Kay business opportunity.
  2. Sign your Independent Beauty Consultant Agreement and purchase the Starter Kit to help you begin selling products right away. In it, you will find:
    - Valuable products.
    - Educational materials and selling tools.
  3. Make your life more beautiful. Extra income, increased flexibility – it's all in your hands now!
    - Enjoy an opportunity to earn a profit on the high-quality Mary Kay® products you sell.
    - Earn rewards and recognition such as Career Cars, trips, jewelry and prizes for your achievements.
    - Increase your earning potential by sharing the Mary Kay opportunity with others.


Video ni best. Nangis :')



Atau anda boleh hubungi saya untuk ketahui lebih lanjut tentang Perniagaan Mary Kay. Siapa tahu anda mungkin boleh menjadi sebahagian daripada team saya dan Mary kay Malaysia and I'll be happy to assist you through this incredible journey...


WHATSAPP/SMS - 017-291 1961

(EYLA)


See you guys on TOP OF THE WORLD...


I am ready to control my own life, and the rest let ALLAH Do HIS PART.



Zainatun Adilah

4 Comments!:

Nadya Bubble said...

Tahniah sis :) All the best !

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

SyapickDoherty said...

wow..top of the pop

Mek Onie said...

perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!point 2k ..hebak gilaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D

tahniah sis <3