Ads

The Best Night Ever! Penangan Mercedes Benz C230 Avantgarde...

Sumpah malam semalam best giler! Nak tahu tak kenapa? For the first time in my life i DROVE Mercedes Benz C230 Avantgarde Helo special LIMITED EDITION yang bernilai RM369,000!!! (Macam tak caye je murah camni kan? Ingat berjuta-juta) Boleh caye tak? Bukan sekadar naik je tau, Drive sekali kot! Sumpah Best giler3! All thanks to Marquis Faizal yang sumpah i cakap dia memang sporting gilerrrrrr tahap cipan punya~ Gile ape dah lah takde lesen, pastu test drive Mercedes Benz C230 Avantgarde LIMITED EDITION yang fully-automatic (sebaik auto kalau manual haprak tgk jelah jawabnye). Bukan tu je dapat free-lesson on how to drive the car daripada owner kereta tu kot yang sekarang ni dah jutawan. :-p (Someday i'll be just like him) Marquis Faizal memang sporting habis (Suke agaknye dapat baby girl baru, TAHNIAH BRO!) Ingat dah jadi kaye sombong lah kan, tapi dia langsung tak. Sangat berjiwa muda kot. Dalam kereta dia pasang lagu "I KNOW YOU WANT ME". (Giler mamat ni umor bape pasang lagu cenggini kan3?) hahaha... Tapi kisah plak aku, janji dapat drive kereta die yang meletop3 tu 2 round!! Keh3! Dalam kete sempat borak2 tau. Sama-samalah kita bace eh :

Eyla saje-saje je nak masuk dalam kete die. Hajat di hati nak berangan ala-ala "THE SECRET" la kan. Then cakap lah kat die :

Future Marquis Eyla : Marquis, nak tengok-tengok kereta jap leh tak?
Marquis Faizal : Eh ape tak bolehnye, masuk lah! Pandai drive tak??

Eyla ngan muke blurnye menjawab:


Future Marquis Eyla : Huh?? Drive? Auto reti lah, manual tak pandai sangat ohhhh. (Tipu padahal tak tahu lagsung lah kan drive manual)
Marquis Faizal : Eh nak drive drive lah satu round.

Giler ape die ni nak suh aku drive Mercedes Benz C230 Avantgarde die yang gabak nih. Last time drive pon kete viva merah kepunyaan bamen yang disewa di UiTM. Biar betol die nih?? Then pura-pura menolak :

Future Marquis Eyla : Eh tak payahlah marquis, saje je nak tgk-tgk ni (Bodoh ape tak nak?)
Marquis Faizal : Alah reti ke tak, bawak ajelah!

Tibe-Tibe ade mamat sorang ni yang aku pon tak pasti sape datang kat depan pintu merc tu.


Unknown Mamat : Drive jelah marquis dah kasi tu, ke nak i yang drive?

Eh2 mamat ni pehal plak bakar line kat sini kannn?? Cabar nampak.
Tibe-tibe marquis Faizal masuk duk sebelah seat penumpang sebelah. (ape bende aku merapek nih??)

Marquis Faizal : Meh saya ajar meh! Ni fully-automatic press button ni untuk lepaskan gear!

Hoi!!! Gile ape?? hancur lah merc ko aku kejekan. (tak confident lagsung nak bawak kete tuh beb!) Eyla berlagak cool je padahal nak mati kot dalam kete tuh, ade ke die suh orang yang tak berlesen ni drive?? Hahaha...

Future Marquis Eyla : Eh marquis susah-susah aje. Macam ke belakang sangat je seat ni? (nak press minyak cmne kan kalau seat nye mak ai jauh giler dari throttle)<-- ayat "throttle" ni B i yang ajar! hehehe... Thankkkksss!
Marquis Faizal
: oh ok, just press ini button.

Tibe-tibe seat driver tu kedepan lah pulak k? Aiyoooo! Ini mamat serious nak kasi aku drive nih.

Marquis Faizal
: okay sekarang tekan brek then lepas perlahan-lahan.

AIYOOOOO!! Sudah nak drive Nih!! THRiLL Giler kot!! Eyla pon ngan confident nye g push gear minyak lah kan? Buat malu aje!


Marquis Faizal : Bkn gear minyak lah, Brek!
Future Marquis Eyla : Hehehe... Ok bos!!

Kereta pon reverse lah kuar dari parkingnye depan ramai orang yang ku kenali. Sumpah
waras, Qistina, Mizi and Abg Awie tergamam tangok keberanian aku. (Okay di sini eh kawan2 saya ingin menyeru kepada anda supaya berani mengambil risiko untuk menjadi seorang yang berjaya okay, Malu biar bertempat ok! <-- Pesanan ringkas dari penaja) But i know they are proud of me~ hehehee...

Lalu kereta meluncur dengan lajunye meninggalkan premis berkenaan. (Ayat ala-ala novel lah pulak kan?) Dalam hati ni seronok yang tak terkata3! Tak boleh diluahkan beb betapa baiknye marquis Faizal kasi pinjam ah itu keleta ohhhh. Pembawaan yang sangat smoooooth! Aku yang tak suke bwak kereta teros berkobar nak amik lesen esok.

Then bermulalah conversation kami.

Future Marquis Eyla : Ni mercedes series ke bape eh marquis? (Gedik gile konon tahu lah kan pasal merc nye series, padahal main hentam aje)
Marquis Faizal : Oh ni Mercedes Benz C230 Avantgarde Limited Edition. Kat Malaysia ade lebih kurang tak sampai 10 orang ade kete ni.

HUHHH??? Gile kau limited edition kot!!! BANGGERR, eyla memang bangge gile semalam.


Future Marquis Eyla : Agak-agak bape ribu nih?
Marquis Faizal : Oh adelah dalam RM360,000.

Oh okay, Eyla bawak kete yang bernilai hampir 1/3 juta lah kannnn?


Then eyla pon bawak lah kete die. Best wei sumpah best! I want to have that car one day and bring my mom and dad into that car and bawak dorang round satu kampung! hahaha.
Then dah sampai satu round. Marquis suruh berhenti tapi Eyla yang sememangnye kurang pemalu ni ada permintaan.

Future Marquis Eyla
: Lagi satu round boleh marquis???

Ehem3, perasaan suke itu bertambah suke apabila marquis kate "BOLEH"!

Eyla press minyak laju-laju dpn penonton yang sememangnye sedang menyaksikan pertunjukan "Eyla Bawak Merc"! hehehe..

Kawan-kawan nak tgk kereta yang aku drive tu camne? ookay kita lihat bersama-sama!


Mercedes Benz C230 Avantgarde LIMITED EDITION

Laju weh!! Smooth giler! Memang bestt!

Hehehe... Best night ever. Keje eyla keje! Nak dapat kete camtu nak kena buat ape kawan2?? Hah kawen anak dato'? Salah!!! Kite kena USAHA!!! okay kawan2 saya akan bekerja keras demi kebahagiaan mak dan abah ku! Sayang mereka! Okay kawan2 sampai di sini sahaja pertemuan kita. Back to biznes!!! Kalau nak tahu saye buat biznes ape, CALL ME!! and i'll show u one! :p


"In order to be IRREPLACABLE one MUST ALWAYS be Different!"



Sayang semua!
ByE!
♥ EyLa~



4 Comments!:

nurhaz said...

bawak mak ngah ngan pak ngah je..i camne?ouh..ya u beli kan i saru merz kan..hehe

dobot said...

cuba laa dapatkan bila dah keje nnt ye kq eton.
;)

Zainatun Adilah said...

hahaha...u nak satu??? I belikan 3 biji untuk pak long n maklong serta keluarga sekali yah! ;p

Zainatun Adilah said...

Insyaalllah~ Thanks dobot~