Ads

Hati Yang Sakit dan Terluka.

Assalammualaikum,

Awww! Maaf sudah lama belog ku tidak diupdate. Kekangan masa membuatkan ku sukar untuk menaip. Pergh, salahkan masa Eyla. Ok ok, masa tak bersalah! Taklah, actually i am taking myself to stood by to watch, listen and doing an observation about Malaysia and world current situation especially regarding the top issues that happens with notice or without noticing it. Do you feel hot recently? Very right? Ok hujan memang ada tp macam main lari-lari and sekali sekala dia rasa nak turun dia turun, don't u think? And why is that happen? If i said it is one of those 'Tanda-tanda kecil hari kiamat' u all caya tak? hahaha.. YES, IT IS! So, why wait pergi solat taubat sekarang!

Telah banyak tanda-tanda yang telah keluar tanpa kita sedari ataupun sedar tetapi mengendahkannya betul? We are human darling, tak lari dari melakukan dosa tapi sampai bile?

But to think back, WHY should i care about all of you? RIGHT? Tanda2 kiamat is


1) Zina bermaharajalela

"Dan tinggallah manusia-manusia yang buruk, yang seenaknya melakukan persetubuhan seperti himar (keldai). Maka pada zaman mereka inilah kiamat akan datang." - Sahih Muslim


Scary isn't it? Lihat lah mereka:

















SYABAS!!
.
.
.
.
.

SAYA KAGUM DENGAN ANDA SEMUA, ANDA BEGITU BERANI!
OH YEAHHH!


Public figure? Idol? Kekasih Hati? Lu pikirlah sendiri! bhahaha. Tapi jgn sampai MALAYSIA yang ku cintai ini dimurkai Allah. INGAT mencegah kemungkaran adalah menghalang datangnya bala dari Allah. Geleng kepala *sigh*. BALA? Macam2 bentuk Allah boleh bagi, Tapi jgn lupa Allah bagi bala pada SEMUA OK, SEMUA! hah, sekali semua yang beriman mahupun tidak beriman semua hancur musnah kalau ALLAH sebut je 'KUN FAYA KUN!!!"

Habis, hancur semua yang telah dibina, yang masih dibina mahupun bakal dibina dalam SEKELIP MATA.

Oh yah, anda semua suka lah kan? MATI dalam keadaan sia-sia, tanpa amalan yang dibawa... ISTIGHFAR semua istighfar. Nasib baik masih ada banyak lagi ulama yang mendoakan kesejahteraan kita. ITUPUN ada yang masih tidak bersyukur dan mengatakan para ulama' itu adalah kuno & tak betul. Oh lupa ni baru artis kan? belum lagi kisah anak luar nikah yang dibakar, dibuang di tepi longkang @ Sampah, pemimpin negara yang tidak amanah dan pentingkan harta dunia macam ni:






SUBHANALLAH. ;'(
Apa dosa mereka?


Oh lupa lagi satu tanda:
.
.
.
2) Akan terdapat ramai anak luar nikah.


Maka tidak hairanlah kan? Oh lagi satu, pemimpin adalah role model bagi semua kan? Jadi ini siapa ya?


Tanda Soal Yang AMAT Besar atas kepalaku.

Anyway, lagi satu tanda lah:
.
.
.
3) Pemimpin suatu kaum adalah keji dan pemimpin suatu suku adalah fasik


Ouch, sekadar renungan bersama. Laillahaillah! :( Aku takut Ya Allah, Kau jagalah, Lindungilah & Selamatkan aku, ALLAH! Dan jauhkanlah kami semua dari BALA mu Ya Allah. :'(



Salam Ikhlas penuh Kesakitan,

EyLa




9 Comments!:

ejai said...

kagum dgn eton

Nur Su'aidah Bachok said...

sayang kau eyla!!
kalau pemimpin sudah begitu, apakah terjadi pada rakyat..?? Ops!mcm berkempen pulak. tp itulah kenyataan dunia sekarang,

Zainatun Adilah said...

tapi x dapat nak elak. kadang2 90% daripada mereka semua sama sahaja kan? perangai hanya ALLAH je yang tahu.

Zainatun Adilah said...

ejai: kagum pada ALLAH ok! :)

SaiyidahAisyah said...

sumpah tersentuh gila baca this entry.
bergenang sebentar air mata ku.
i can felt your concerned. :D

sumpah takut!
Ya Allah kau jauhkan lah kami dari bala dan seksa api nerakamu. Amin.

Zainatun Adilah said...

Thanks ecah. lama fikir nak buat tajuk ni. sedih dgn dunia hiburan sekarang. :(

Atilia said...

dlm sdr tak sedar, dunia da jd mcm tu kan? sdih ble mengenangkan.

wanwan said...

canntiiikkkk nya perempuan2 tu...kecuali mak cik tua yg bawah skali tula bahagian hiburan...please be my gf perempuan2 cantik ahahaha :P

Zainatun Adilah said...

atilia: betul, doalah supaya kita tak disesatkan lagi! :(

Bob: Kau ni ade2 jelah! nak pulak kau kat dorang! :p