Ads

Hana Tajima Simpson Vs. Yunalis Zarai

Salam! (Tak jawab dosa) ;p


Bila semangat berblog dah datang, tiap hari mesti ada entry baru. Macam gampang seh perangai. hahaha. Tapi tape janji segamat tu mesti ade (eh salah semangat okeng!) Kepada yang berkenaan "Oi rindu u lah, tak paham2 lagi ke?" Hish ape salah I ntah, tak tahu! T_T

Ececeh tadi bangun awal pagi, gigih semangat waja online je terus bukak blog (okay selalu bukak facebook update status la, comment orang la, blablabla) tapi sebab saya cuti facebook atas sebab tertentu semangat berblog terus membara dalam diri ini. Okay nak topup entry 2 bulan tak update blog. Argh sumpah rasa menyesal! :') 

Tapi tape, perjuangan mesti diteruskan! aww, tiba2 semangat nak berubah imej meronta-ronta dalam jiwa sanubari ini. (Pergh ayat tak macam nak kena puji dengan dewan bahasa kan) Kenapa? HAHHHHH! Ini yang nak cita ni. Dek kerana penangan dua wanita unik yang bertudung tapi masih lagi stylo milo (Bukan kau eh milo = BF Ecah Chumel, jangan perasan) lalu diri berazam nak berubah menjadi wanita cantik tahun 2011. Wah, orang azam nak banyakkan ibadah kepada ALLAH, nak banyakkan zakat semua I punya azam nak berubah imej. Hahaha. Ngek betul.

Tapi jangan salah sangka, perubahan imej bukan dengan membuka tudung okey, saya suka bertudung. Manis ya gitu. (Walaupun perangai macam hape kan?) Kutuk diri sendiri tapi perubahan yang lebih fashionistas. Yelah dah 21 tahun, ape orang kata dah sampai tahap DEWASA. Aww, nak remaja balik. Dalam erti kata lain Belia kan? Lalu usha2 lah blog list dan terperasan satu wanita awww, lawanya kauuuu! Rupanya the famous Muslimah Designer in UK.

PRESENTING....
.
.
.
.
.

Hana Tajima Simpson!


Awww, you cantik weh, sumpah envy gilaaaaa! She is Japanese mix English and the best part is SHE IS A MUSLIM! :D Obviously lah kan since she's wearing a hijab a.k.a tudung. Oh she is super duper gojes, sangat berani mengaum aum aum since dia pandai mix and match, adorable designer with a lots of chick fashion style and banyak lagi lah! Wanna see her picture?

Oh that is OUTSTANDING!

She got the Pan-Asian Look as well!

Pretty Pretty!!! x_x


Picture courtesy of HER TUMBLR, Many Thanks Beautiful. :)


Woah wah sapa kata bertudung ta boleh nak berfesyen? TIPU sangat tau! XD Dia ni lawa je okeng. Ouh well dia juga adalah sahabat baik kepada Yunalis Zarai ataupun nama femes dia YUNA. Oh god, when pretty meet pretty they will become prettiest weh! :D


Comel kuasa dua! Dang envy lagi!


Hana juga selalu datang Malaysia and meet Yuna. Grrr, na jumpa mereka jugaaaa!! :D Both hotter okayy. Hahaha. Yuna pun selalu kongsi taste fashion sama macam Hana Tajima. 
 

 Little Blue Dress

Little Grey Dress


Oh this gojes gojes is so admiring and inspirational. Awuuu, Kejelesen daku terserlah lagi! hahaha, tapi tape. Mereka sumber inspirasi fashion saya. Tetap anggun ayu mayu layu, eh tak walaupun bertudung setuju. (Esok2 tengok I lepak Sunway Pyramid, Sg Wang or Times Square cari Maxi Dress) banyak duit kau ingat kau anak jutawan Eyla? Hahaha. Tak Tak, tengah nak cari duit ni. hahaha. Jadi nantikan kemunculan Eyla yang terbaru. 


.THE OLD ME IS DEAD AND GONE.


Wah gigih. hahaha. Apa2 pun mereka tetap nampak unggul dan menarik di sini! :)



P/S: Bape percent muka Eyla sama dengan muka Yuna?
TELL ME PEOPLE! =.='



Next entry, menyahut cabaran Ecah si Chumel, muka iras celebrity.
NANTIKAN. :D
Compem 20 juta viewers pasni. 
(Muka gaya2 Dr Rozmey, confident itu penting okeng!)




Menjana Transformasi ke arah Galaksi,




32 Comments!:

nora said...

dah jwb salam tu tau =p

Irnie said...

ehhe.. comel ok.. entri nih.. sume rencah ade.. ngengade.. perasan.. happy go laki.. ops lucky.. erm.. gigih.. erm ape lagi.. hah, comell!! ehhe i like.. :)

Zainatun Adilah said...

nora: wah terima kasih tau! :p

Zainatun Adilah said...

Irnie: babe i love your name. :)
Thanksss i like you too.

Uruchimaru @ kf said...

utk kali kedua bce kat blog ttg hana ni..

maaf hambe mahu tahu,lagu apakah yg sdg bertapa di blog anda?

daa,makasih =)

*aik, mcm kenal je urg no.2 dri ats ni..hihi

Zainatun Adilah said...

Dah jawab kat shoutmix ye tajuk lagu! :)

Uruchimaru @ kf said...

oh terima kasih...ttg si hana tu tadi kat sinila hambe dpt idea...terima kasih sekali lagi utk lagu dan si hana tajima ni iyer daa...=)

mardhiah ismail (: said...

sngt sngt cantik kan die tu !
wuaaahh cantik sngt blog :)

Zainatun Adilah said...

Mardhiah: Awww, thanks! me too! suka gila die.
Thanksss babee. :)

SaiyidahAisyah said...

babe. hee i pun suke fashion hana tajima ni yang stylish tapi still menutup. cool aite?
hee. i ada gak berangan nak ubah imej macam dia next year. :P
mohh la kite :)

SaiyidahAisyah said...

ehhh haaa babe!
wat entry muke cam artis tu kay.
walaupun i dah tawu sape tapi i still tak sabo nak bace! wahhahaha.
kasi up traffic blog :P

liyanaziz said...

both of them sangat cantik! so natural.. =)

myra anne said...

mereka mmg gojes!! sgt jeles ok~huhuhu..

Zainatun Adilah said...

Ecah babeh: hahhaa, u pun nak bertukar macam dia juga? JOM SAYANG kita tukar bersama. :D

Zainatun Adilah said...

Liyanaziz: Yup!! Both looks pretty! :)

Zainatun Adilah said...

myra anne: yeah they are both drop dead gojesss!

Amoi MiyaSya said...

mmg akk iras yuna pun :)
since orientasi da tau , heheh :)
rindu kak Eton !!

Zainatun Adilah said...

Amoi Miyasya: Ya meh? hihihi. malu! :D

Fello Ariza said...

wahaha...

comey dorg tuh..

:P

Zainatun Adilah said...

fello ariza: yeah yeah, mereka chumel!

anamizu said...

comel+cantek+sedap mata mndang mereka itu...
zainatun lg comel! ^^

Zainatun Adilah said...

Anamizu: Awww, terima kasih dear. :)

Peri PiA said...

salam ziarah

Subhanallah cantik nya dia

Zainatun Adilah said...

Peri pia: sapa? saya? ;p

Peri PiA said...

ya..itu kamu :)

nazierah roslan said...

sgt cantik.and kte pun ade gak pasang niat nak tkar imej ni.especially lpas tgk fashionista2 kat blog ni.cantek banget!

Zainatun Adilah said...

Peri pia: Awww, trimas. :)

Zainatun Adilah said...

Nazireah: hahaha, jom tukar bersama mahu? :)

zarifahmr said...

haah la muka anda macam yuna! wooor

Zainatun Adilah said...

hahaha, yuna lagi lawa kot? ;p

broe_ayla said...

yuna cantik kamu cantik

shahjiehan said...

hana tajima ni sapa??


lawa~ cam amoi...


jom baca dan komen Tangkap ikan guna tangan.


heee.. die ade blog jugak ke?