Ads

The Wedding Diaries: Presenting You Must Watch This Talented Freak People.

.Salam.


Hey hey ho let's go. Okay sawan rabbit dah datang. Nak kata sawan gembira pun boleh juge. hahaha.


Sekali lagi kami ingin mengucapkan selamat terima kasih kerana menyertai peraduan kami. (Dodol) Thanks korang sebab sudi join my contest. By this followers makin bertambah, orang yang membaca semakin ramai, maki eh maka semakain banyak info yang dapat dikongsi bersama ye. (Cara cakap condifent eh confident ala2 Dato' Fadzilah Come to me) hehehe.


Oh nanti saya blogjogging atau blogrenanging ke blog2 kawan2 yang dah tinggalkan pesan ke shoutbox okeng! :)


Okay topic hot hari ini  "Saya nak kahwin esok!" Okay tipu, tak dow ni serious ok! Perkahwinan, apakah makna di sebalik semua ini? Dah poyo gelabah lah ko Eyla. Okay sabtu haritu bertempat di seri pentas bandar utama (okay Eyla agak over-exaggerate di situ) Eh taklah kat Kuala Selangor berlangsung Majlis perkahwinan sepupu saya. Awuuuu, wajib datang, nanti keluarga WASA marah kena rotan, dahlah Eyla generasi ketiga. Wah bangga main2 dengan generasi. :P 

Lalu perjalanan dimulakan dengan:

Mereka ini menambah beban kapasiti kepada Ipod saya. 
:D

Bergaya Berirama dalam kereta juga sangat penting!


 Prada Vs Ray Ban


Okay folks, gambar ni semua tiada kaitan eh dengan cerita wedding ni. Hahaha. Ini kisah yang sebetulnya:


 The Pengantin's!


Anggun, ayu, menarik tertarik kau memang daboom. hahaha, macam biasa lah pergi rumah pengantin, salam saudara mara semua, kiss cheek ke cheek hugging sana sini, usha mamat katering (hahaha, tak masuk buku) Pastu demo pun shuit2 then terpacul lah ayat "eh ada artis lah! macam *tuut*! Okay even dekat rumah orang kawen pun kena buli. :(


Takpe lah bawa diri masuk rumah tengok pengantin bersanding. hehehe. Pastu jumpa yang tua, ala perkara common korang sume mesti penah pegi umah orang kawen punya lah kan? Adoyaiii. :P Jadi sebenarnya Eyla nak cerita tentang ape? HAHAHA. 

Pasal ni lah. Okay since sekarang tengah cuti sekolah, kolej mahupun universiti, setiap minggu (kalau boleh setiap hari!) ade invitation orang kawen saya nak promote geng2 photobujang saya yang hot, mantap, kreatif, bersopan santun (boleh buek calon menantu den kabo kat ekau ni). Hahaha. Mereka boleh menangkap gambar anda (atau mungkin anda sekali) dengan murah dan hasilnya sangat mengagumkan. Siapakah mereka....? (drumroll sikit)






Name: Muhammad Syahmi B. Mohd Azman
Age : 20 years old
Location : Kuantan, Pahang
occupation : student, taking dip in mechanical engineering
experience in photography : 2 years
email : mie_mika@yahoo.com.my
contact number : 014-8477736












He's a great buddy of mine. :) Very talented, aspiring photographer and helpful friend. Kami dah kenal almost 3 tahun kan mie kan? Hahaha. Some of his wedding artwork:

Sila klik gambar untuk besarkan mata anda.

Lawanya mereka. ;)

This is Peeja, Mie's Other Half and my gojes friend too. <3






Name: Fakhrul AMin
Age : 20 years old
Location : Kuantan, Pahang
occupation : student, taking degree in mechanical engineering
experience in photography : 2 years
email : fakhrulmon2005@yahoo.com
contact number : 013-3978462













Okay this is my sifu in the world of imagery & photography. He is a very drop dead hansem guy with a very high knowledge in photography yang boleh ajar u macam mana nak pegang kamera in just one night cuma dengan ajar penggunaan ISO, shutter & Aperture. Gila dow, pastu ajar u slow & fast shutter, panning yang boleh buat u fening, depth of field, strobist and so on only by meeting him twice! Gila babi dia ni makan ape weh? (ke yang diajar dia tu terlalu hebat sampai boleh master dengan cepat?) hihihi, hahaha. 

Gambar yang dia shoot bersama rakan baiknya, Zulkhairi Kharuddin & juga rakan pembantunya, Jah Bram semua hebak hebak seh! Nak tgk? Tak caya? Okay seeing is believing: 


Faham2 ler nak buat ape kalau ta nampak.

 Aww, cincin yang bercerita!
  

Wah tibe2 rasa ta sabar na kawen. :p


Helo helo, chop! Jangan ingat mereka ni cuma tangkap gambar orang kahwen je, couple photo, events, modeling shoot, product shoot semua demo2 la ni boleh buek tau! Jom terjah aktiviti mereka bila ada masa terluang:


Mie Syahmi Artwork

Mie Syahmi Studio Shoot.

 BEST BUDDY - Taslem Raziff (No 1 BMX Flatlander in M'sia)
Visit His Blog Here.

 FISH EYE LENS: Fakhrul Amin Artwork

 Again - Fakhrul Amin's :)

 Jangan tak tahu, mereka ni rakan sekutu kutu.

 Ceh nak jugak kat situ! :p

 Geng geng photo Kuantan. (Kita geng kan2?) ;)


Hehehe. kawan-kawan saya mahu cari makan topup duit belajar dia. Jadi pada sesiapa yang berminat nak membuat tempahan bolehlah direct contact mereka or add mereka di:



WAH PANJANGNYA ENTRY KALI NI. hikhik. adoyai, bila tgk gambar2 mereka shoot tiba2 terasa na cpt kawen. Syukur nanti kahwin nanti ade ramai membe2 photographer yg boleh tolong shootkan (eceh eyla dah start imagine dia dah) hihihi. So sapa-sapa rasa perlukan khidmat mereka lehla contact guna phone (not for mengorat purposes eh korang) hahahah, mentang2 masing2 hansemm, take advantage sangat! hahaha. XD

Okay setakat ini sahaja, jumpa lagi.

IKLAN sat. P/S: Jangan lupe join contest korang! weeee~


Okay Love You All,
Thanks for reading!


5 Comments!:

Shaofie said...

cantik giler gamba diaaa. hahaha.

btw, jemput vote saya di blog abg ben. contest pengarah filem. jom undi.

redzwanie redzmann said...

cnteknye pic2 nie...
ngee~~
ph0t0grapher handalan hebat~!

Rizha. said...

wowwww !
penat baca, panjang sungguh !
huhu.
eh i nampak gambar future husband u lah ?
hahahahaa !
xpe kahwin nt sah la byk gmbr, rmai photog, future husband photog ! :D
joke joke ! :)

twinkle twinkle said...

sgt smary gbr die :D

nizamsani said...

hebat.