Ads

The Fashion Diary Part 4: What did you find Bazar like this is interesting beside selling cheap things? CHIC Pop Street Coverage.

.Salam Everyone!.


Aiseh, tajuk konon2 macam omputih gituw i like okay nyah! :D Dah diam kau Eyla. Apa khabar semuanya? hope sihat2 je eh? Okay okay now is the entry for full event coverage of CHIC Pop Street Market 6 di Jaya one pada 23.1.2011. 


It was yes Indeed AWESOME~~~! 


 Gambar perasan gedik wajib ada kan? :p

 Sampai je benda pertama yang WAJIB dilakukan mestilah ape? TANGKAP GAMBAR! Terima kasih photographer ku kerana teman sekali sekala ke event macam ni with D3100! :)


Pujuk ecah merajuk lama sangat kena tunggu! :p

 Me & Her. Kami selalu ke event camni2 together3! :p


Pastu ape lagi, jalan2 cari makan lah! Eh it's shopping spree!!!
Lepas tu kami yang kaki melaram ni tangkap gambar yang superb macam ni:



Lawa kan ecah? :)


Lepas tu kami jalan2. More vintage look lah kat Bazar ni. Semua lawa2 kot! Seriously nak own semua sekali, tapi tadak duit, ada sponsor boleh lah kan? :p

Tak shopping pon, mak uteh yang borong banyak! :p ala nanti2 kompem dia dah tanak dia campak kai i punya. 


Jadi yang termampu adalah, tangkap gambar sampai lebam! :p Layan gambar jelah eh?


My Barbie Doll Looks inspired by Etude House.


Lepas tu jalan punya jalan punya jalan tiba2 terada idea nak tangkap gambar di banner2 Tounge in Chic di tepi jalan! lalu kami pun buat kegilaan tangkap gambar yah!


Mereka berdua ni lawa2 geram rasa nak cubit!


Lepas tu jadi konon2 ala2 penyambut tetamu aka usher (dah lama tak buat keje ni!) hihihi, maka ini adalah hasilnya....


"Okay miss this way please?" :)


hahhahaa, jadi tak jadi tak? Cepat jawab ye semuaaa! :D


Okay basically tajuk entry kali ini adalah soalan yang ditanya oleh crew www.msn.com bila dia tiba2 datang ke arahku dan berkata 


"Do you mind if we take your picture? We want to put that in our website."


Then i was like! Oh okay sure no problem! Then this kakak was like ask me to wait there sekejap sebab dia tengah interview orang lain kan kan, sambil tu kami sempat bergambar!



And then the interview session begin, dia mula capture my picture pastu tanya soalan sikit:


"What did you find Bazar like this is interesting beside selling cheap things?"


indeed I replied:


"Well i think beside the stuff here is cheap, I can also spend times with my auntie, friend, hanging around and also meet up new fashion sense here. U can also got the comments from starnger in which by means if you try something, sometimes they would come to you and say, 'oh that's not nice or maybe nice to you and stuff' you know!" 


Okay sumpah berbelit lidah nyah oi! :p


Pastu macam biasa, dia tanya apa yang ada di badan saya! :)



hahaha, they said it would be featured here msn under fashion link. I was like! Waiddup! MSN? U mean the messenger one, the whole world can see me? Okay that's cool! :D


Meet the person in charge of interviewing, Ain Ahmad. :)


It was thrill. Macam ta sangka, terkejut kot! :p Lepas tu jalan2 lagi sampai booth paling hujung sekali! Teka booth sapa?


OH YEAH JEZZMINE ZAIDAN again! :)

OLD BOX BLOSSOM & AMI.


Yehuu, we met again! :)


Lepas tu back to business. Shopping lagi! :D Jadi lihatlah wajah serious mysterious kami ni:


Serious kan kan? :D


Lepas tu nampak Miss Rizha CUMA yang lawa lagi gojes gojes gitu!!


 Lawa kan mereka berdua! (ayat atas tadi) :p


Okay Rizha Baby nice meeting you. Lepas tu ayuh teruskan perjalanan mencari baju2 cantik! :)


Macam Lady GAGAP kan? Definitely a No No! :p


Okay seriously I LOVE THE BAG! :D


Pastu serious dah penat gila okay kita rehat2 minum air di (oleh kerana tiada pilihan maka kami berehat di Star Duit! T__T)


Manggo Passion, Panas! Need ICE! XD




Yes indeed nak balik gambar time berjalan pun kena ada okay? :D


Cool eh? :D


Lepas tu ala2 photoshoot sikit kan? :)



:DDDD~


She's Pretty lah! XD


Lepas tu balik fetch mummy kat OU kan...


 My Manager soon. :)


hahaha, gurau2 kot! takleh blah! :p


It all went well. Oh what i wore yesterday?



Blue Ribbon Dress
Peach White Turtleneck
Harem Pants inside yah!
 Vincci Peeps Toe

by- RZ



ALL OF THEM I GOT IN SALE! :)




You have to be smart buyer anyway kan? 
:D




Okay guys thanks for reading this entry okeng!






More fashion sense coming soon darling! xx









21 Comments!:

suffian othman said...

hhahaha. long jouoorney hyh smlm :) good3 :)

AzRin Kamaludin said...

comel jea kamu adila..:)

NadyaBubble said...

sis, cantek lahh :D
nak pergi tau event nih, tp smalam sekolah. damn ! HAHA :p
ade belikan pape utk nadd ta ? :p

D'LensaHolic said...

tkejut aku.. igtkan BCL td.. hehehe

Zainatun Adilah said...

suffian: Long kenapa pulak?

Zainatun Adilah said...

azrin: Terima kasih dear! :)

Zainatun Adilah said...

nadyabubble: hehehe, akak pun ta beli pape sangat nad. ;P

Zainatun Adilah said...

dlensaholic: kenapa BCL pulak?

Joe_Hans said...

eton dalam kebiruaan! hahaha

juliet. said...

eyla..cantik sangat outfit kamu!!love it!! :)

redzwanie redzmann said...

omei la eyla kai cm tuh...
wah cik ecahhhh..lmenye x jumpe kam0...:)

HaNa HoNeY said...

u gojes la..
i loike!
haha

sherah said...

oh sedih we didnt met!

syufaa said...

huhuhu..siyes suke style awak!!! cuteeeeeee!! ^_^

FarhanaFabulous said...

u look so gojes dear...menyesal tak pegi..kalau tak bule jumpe u..

cik EPAL said...

haaa dia ni la yang intebiu tu. btw, dah keluar ke dekat msn? tak reti cane nak tengok website msn tu haha

Ami Schaheera said...

so cute! love your contact lense, what brand is that dear? :))

Ami Schaheera said...

oh ada yang ada power tak? boleh beli kat ne eh? :))

Ami Schaheera said...

wahh jauh lah! sad :( huhu takpe i cuba cari yang dekat2 sikit, thank you so much dear, you've been really nice & helpful <3

Farhanah Mokthar said...

muka u macam yuna.
siries tak tipu.

Dya said...

waaaa..cantekk nyer... suke style awk!!..XD