Ads

Sepi Concept, Dating Sama Pelakon Teater "Terima Kasih Cinta" & 50 Blog Malaysia Pilihan InTrend? Hah?

Assalammualaikum teman2! 


Pertama2nya, maaf sebab x sempat nk update sgt blog, sibuk dgn aktiviti UiTM lah kot. huhuhu.


Gila tajuk entry kali ni memang panjang. Tapi bukan nak cite entry cite menggunakan gambar2 je boleh tak?


PHOTOSHOOT

Date: 19.2.2011
Location: Dataran Damansara
Concept: Dunia Ada Sepi


Many Thanks & All Credit Goes to:

MUA: Kak Puteri Faizah Balqisyah 
(http://www.facebook.com/Puterifaizah)

Photographer:
1) Haidit Jaafar 
(http://www.facebook.com/Sidi23)


Thanks Korang!!!
Having fun with kerengga, Guitar, Baca Novel "Setia Menanti" di dalam hutan & Yeah DUNIA ADA SEPI....


P/S: Kalau gambar tak nampak apa lagi, tekan gambar
 untuk tubuh lebih SIHAT.











Photo By: Haidit Jaafar/ Senja





Photo By: Abg Sidi




Photo By: Parasit Mental


Lawa kan mereka punya artwork?? Oh ni MUA saya. Tak tahu MUA tu ape? Make up artist lah sayang. <3 <3 <3


 Lawa kan kan dia!!! :DD~



The Man behind the scene.





Kisah seterusnya?

Lepas abis shoot dengan makeup tak basuhnya, dengan badan x mandi semua terus laju2 ke istana budaya untuk...


Dating bersama2 dan couple2 lain menonton 


"Teater Terima Kasih Cinta!"
(http://www.facebook.com/TerimaKasihCinta)


The teater was, ARRRR!!!


Sinopsis


Muzikal Terima Kasih Cinta mengisahkan 5 cerita cinta yang digarap dengan kemas untuk meraikan kehebatan cinta yang wujud di sekeliling kita.


Haris seorang lelaki yang selalu memikirkan jalan terbaik untuk melaksanakan tanggungjawabnya sebagai suami dan ayah terbaik untuk keluarganya. Baginya keluarga adalah segalanya. Berjayakah Haris mencurahkan kebahagiaan yang diidam-idamkan isterinya, Airin dan anaknya?


Rubiah seorang wanita cekal yang mengorak langkah meneruskan pencarian cintanya, lalu bertemu dengan seseorang yang dianggapnya sebagai yang terbaik buat dirinya bagi mengubat kesepiannya. Namun terubatkah kesepian di hati Rubiah?


Memiliki segalanya, tetapi bukan cinta. Itulah Azlan seorang hartawan yang sering tertanya-tanya apakah cinta mesti menjadi pelengkap sebuah kehidupan. Kemewahan belum tentu dapat membeli cinta. Terjawabkah setiap persoalan Azlan dalam pencariannya melengkapkan sebuah kehidupan?


Dian seorang wanita yang terperangkap dalam kemelut cinta. Namun tidak mudah baginya untuk menduakan kasih sayangnya kepada seorang adik, Dani yang tidak pernah menghargai kasih yang dicurahkan. Terjeratkah Dian dalam perangkap pilihan, antara cinta dan pertalian darah?


Arianna seorang wanita jujur yang mengejar cintanya dengan harapan menggunung tinggi, Apakah yang dikejar Arianna hanyalah bayang hingga dia terlupa dengan apa yang ada di depan mata. Bertemukah Aryana pada lelaki jujur dan setia yang dicari-carinya selama ini?


Lima kisah cinta yang digabung dalam teater muzikal Terima Kasih Cinta berkongsi nafas yang sama bagi mengakui kehebatan kuasa cinta yang akan mencetus rasa cinta yang pernah dialami penonton sendiri; yang pastinya pernah bercinta, mencintai dan dicintai.


Yeay I manage to get the actor & actress autograph. BANZAI to me~


Nak tahu siapa pelakonnya? Hah ni lah dia couple2 dalam teater ini:

(Atok & Cucu) *Patot ada Safura*
Latif Ibrahim & Didie

Couple 1
Nadia Aqilah & Vince

Couple 2
Shajiry & Farahdiya

Couple Err, bukan couple tapi adik dan kakak. 
Patotnya Anding dgn Deja Moss, tapi dia takde time sign autograf. T__T

Couple 4
Norish Karman & Si jejaka kacak Tony Eusoff!!

Yehuuu, si kecil molek ini adalah anak kepada pasangan Norish & Tony. 
She's GREAT weh! Budak2 dah pandai menjiwai watak. Grr..


It was BLAST!! Ada certain time mengantuk sebab yelah teater muzikal kan? But then we all do have a great time.


Thanks korang! hihihi. XD


Pastu macam biasa kami lepak2 sebelum pulang ke rumah. Gembira dapat ekpresi mood sedih, pastu gembira, suka, duka, menangis bila shoot & tonton teater. Feeling dia lain dow. Cubalah pergi checkidout. ;p

 And guess what's surprising lagi? 


Blog yang korang sedang baca ini adalah antara.....

50 blog MALAYSIA Pilihan InTrend!


U got to be kidding me right? Top 10 under Hijab Section? 


HAH??? Bukan ke patotnya Fatin Liyana, Fatin Suhana, Irine yang dapat? 
 Tapi ni Zainatun Adilah? Dia siapa? Famous ke?


Xpe yang penting mak laku! Alhamdulillah, terima kasih sangat2 Ya ALLAH atas pemberian-Mu ini. ;)





Dia terbahagi kepada 5 bahagian iaitu:

1) Usahawan
2) Fesyenista
3) Perkahwinan
4) Hijab
5) Cahaya Mata




And my blog was listed under HIJAB SECTION along with:


1) Miss Adriani Adnan
2) Cik Epal
3) Miss Maria Elena Zarul
4) Miss Farah Mislina
5) Miss Nurul CakapCakap
6) Miss Ami Sputnik
7) Miss Peti Suara
8) Miss Nisa Menaip
9) Miss Shea Rasol
10) ME!!








Masih tak percaya. Paksa member2 broadcast lempang muka saya. Si Paah jadi mangsa, "Weh asal blog aku? Macam x caya je weh?"


Si Paah melayan "Aku bangga dow ada kawan macam kau!"


Okay terharu! T______T


Lepas tu abis kelas pukul 9 malam, terus paksa dia bawa g kedai majalah semata2 nak dapatkan InTrend. Dan akhirnya misi berjaya! Tengok muka, hehehe, bangga kot dapat masuk mag walaupun followers tak sampai seribu pun lagi. Syukur syukur! ^_^

Mereka ambil gambar saya pakai baju biru tu ingat x? Yang masuk msn.com tu? Aritu masuk web, sekarang masuk mag, lepas ni masuk mana pulak? TV? hahaha. :p






Baju ni memang bawa tuah, Alhamdulillah. Walaupun harganya RM10 sahaja, (x caya kan?) Tapi i buy them with love. Eceh ayat.

Syukurlah rezeki ALLAH bagi ni. ;)


Wah panjang entry kali ni, penuh gambar & saya sedang menikmati kehidupan!
(Motif?)


Kawan2 bloggers semua doakan saya berjaya dunia akhirat ye? 


Sayang semua, terima kasih atas sokongan dan galakan daripada anda semua!









8 Comments!:

athirahMedan said...

wahhhh , tahniah ;)

reena said...

Tahu blog ini through InTrend. Tahniah! U deserve it :)

bella said...

congrate:)

Photo by S.Roma said...

Dear Miss,

Did follow u, hope u can follow me back at

http://photobysroma.blogspot.com/

Azie Azra said...

TAHNIAH UNTUK SEMUANYA !

1)PHOTOSHOOT SUPERB !
2)JELES BULE JUPE SEMUA ARTIS KAT THEATER TU.XPENA G THEATER T_T
3)YAY !TOP 10 !

ierawkxz said...

congratz eton syg :)

auwcak said...

congratulations...
awak cantiklaa

darxniq said...

jelesnye....