Ads

Alone in The Street, Break-Up dan Cubaan Bunuh Diri di tengah Jalan Raya...


Assalammualaikum..


Entry kali ni kena sedih sikit. Alhamdulillah saya masih hidup kerana percubaan bunuh diri saya tidak berjaya. :'( Sebab tu saya jarang update blog saya ni. Kehidupan yang mulanya saya rasakan begitu indah bertukar menjadi duka... Maafkan saya semua, bukannya apa saya cuma perlu melarikan diri dari dunia realiti sebentar kerana saya tertekan dengan kehidupan saya kini. Oleh itu saya mengambil keputusan untuk mencuba membunuh diri dengan berdiri di tengah2 jalan (Yellow line)....




Cait! Jangan risau! (PROPA HABIS!) 
Di atas ialah sinopsis photoshoot saya di Masjid Jamek pada hari:


9/4/2011
Sabtu
3.30 PM
Organizer: ChotTouch Photograhpy



Inilah Encik Chot aka Encik CT yang dikatakan femes dah hebat juga professional di bidang photography Malaysia. :)


Scene photoshoot dimulakan dengan si gadis berpayung berjalan ke public phone hendak menelefon pakwenya untuk diajak dating! :D




By: Noza


Kemudian si gadis manis ini pun melintas jalan dalam keadaan gembiranya di laluan kuning pelintas jalan...


By: Noza


Oh lupa pulak time hujan xleh lintas jalan perlahan2. Nanti kena honk! Pastu si gadis sempat lagi posing maut kepada mamat2 bangla yang lalu lalang sambil mengorat beliau.. 


By: Noza Lagi! :p



Kemuadian si gadis meneruskan perjalanannya mencari public phone (ada lagi ke orang pakai public phone?) -__-''' yang berhampiran untuk menelefon pakwenya di talian 1 300 400 500 dengan riang rianya! :D


By: Hafeez Hasmat


Ewah jalan bukan main lenggang lg eh time lintas jalan. Tipu jew. ;p
Baiklah dah jumpa public phone!! Hooray hooray!


By: Hafeez Hasmat


Lalu suasana gembira menhadi sedih.....



By: Zuel Ridzuan


Dan segala harapan musnah..... si jejaka yg yg yg dicintainya, menolak cintanya! Musbah berkecai harapan si gadis. Gugur air matanya bersama air hujan yg turun di hadapannya...


Lalu si gadis berjalan, berlari tanpa arah tujuan..


 By: Zuel Ridzuan


Sehingga dia kini berada di tengah2 yellow line di jalanraya sekitar Masjid Jamek, berharap ada kereta akan melanggar dia kerana kecewa ditinggalkan...


By: Hafeez Hasmat


Tetapi alangkah terkejutnya si gadis kerana telah diselamatkan oleh sekumpulan photographer yg sedang membuat bengkel di jalan tersebut. Maka mereka pun mempelawa si gadis ini untuk sesi photoshoot. ;p



Berikut ialah siri-siri photoshoot yg diambil oleh mereka yg terlibat...


By: CHOTTOUCH

By: FAZLIE SHAMSUDDIN





By: NOZA


By: ZUEL RIDZUAN


By: Yuzairi Yusof



By: AZMAN KECHIK


By: ZAID ADNAN





By: The one & only HAFEEZ HASMAT


wahhh si gadis nmpknya sudah gembira semula. hikhik.

P/S: Cerita ini hanya rekaan semata2, tiada kaitan antara yg hidup mahupun yg dah tiada lg di muka bumi ini. ;p


Lepas dah settle, hm hm lepak kat burger king.

Meh i knalkan2 mereka yg ade pada waktu dan ketika itu.



Ni abe Yuyu, dia ialah artis yg bermain dgn lampu. ;p


Ini ialah Encik Abas Hassan, professional photographer. Dia punya artwork korg xkan jumpa di mana2, sebab dah dibukukan. WOW! Dia kata "kita akan bekerjasama dgn Ashikin Abdullah kelak"

Super-WOW!


ENCIK Chottouch. Beliau ialah professional photographer juge.


Mereka ini ialah pelajar abg chot. SUPER-HEBAT masing2.




LASTLY: GROUP PHOTOS!


U GUYS WERE AWESOME.


http://www.facebook.com/chot.touch
http://www.facebook.com/yuzairi.yusof
http://www.facebook.com/hafeez.hasmat
http://www.facebook.com/fadfadhil
http://www.facebook.com/profile.php?id=1073499514
http://www.facebook.com/zuelridzuan
http://www.facebook.com/thenabeeli
http://www.facebook.com/incikredza
http://www.facebook.com/profile.php?id=1590382952
http://www.facebook.com/profile.php?id=1566514064
http://www.facebook.com/azmankechik
http://www.facebook.com/bicarafoto
http://www.facebook.com/fazlie.shamsuddin
http://www.facebook.com/larnazrai

Keep in touch people!!

G lah usha, mana tahu dpt rate terbaik ke untuk wedding or event photography kan?


Hah amek kau cite cubaan bunuh diri penuh magis dan gambar. ;p


P/s:  So korang suka gambar yang mana? TELL ME!!






13 Comments!:

.: iEyLa :. said...

uhuhu...cite suspen abis..
baru nak bg nasihat...last2 xjd la..huhu...cantik2..

Fina Fento said...

wau..macam yuna <3

Miss Anis said...

cantik sgt pic yg di ambil...

juliet. said...

Suka tengok By: The one & only HAFEEZ HASMAT. suka ekspresi muka. nampak soft lah! ngeee~ :)

athirahMedan said...

Cerita kemain unsur saspen. Eyla cantikkkkkkkkk <3 <3

sapit...... said...

untongla jd model..aku bgge jd kwan ko..xsgke..hahaha....aku doakn yg tbaek tok ko k...haha..sume pic aku mnat...haha...tp da 3 thun hadap muke ko..tp thun ni,lom ag hadap muke ko...bile nk ice skatg nih???hahahaa

Waniszsyazwani said...

ouchhh ! nice sangat . ehh , macam Yuna la ~

redzwanie redzmann said...

sukee sume pic..leyh x..?
hehehhe...
ebat tol dowg take pic..ngee~~

pija jaja said...

hahahha..akak cerita awal2 tadi sy dah rasa nak nangis dah,,, haisshh spoil betoi lahh tetibe je fotoshoot rupanya...tarik balik den punya air mata,,any way u look so adorable sis...i like very the very the muchhhhhh lah....hahahha...ada baguss...

Nur farahani onara said...

hrmm,,canteq la akak nie...hehe..tp,mcm yuna pun ade~=)

ekin mahmud said...

cantik lah org amik gambar tu..
model dia pun cantik gak...
huuuuhuuu...best nye bila org ramai berpusu nak amik gambar kitakan..mcm artis plak

saharinasaharudin said...

sweet macam yuna! =)

Ashikin Abdullah said...

salam Eyla.
mention2 nama Kin ye :-*
all the best to you dear :)

Thanks & Regards
AshikinAbdullah