Ads

Ayuh Saya Kenalkan Anda Dengan Classmates!


Assalammualaikum dan Hello Everyone! :)


Okay entry kali ni nak cite pasal classmates. Yelah tahu lah kan sekarang-sekarang ni musim Selamat Hari Guru Happy Teachers Day lah ape semua kan jadi tiba2 tergerak hati nak cerita tentang Classmates. Mesti teruja nak tahu Classmates time bila kan? Tibe sekolah rendah ke, sekolah menengah ke, Kat UiTM ke. kekekee. Salah semua tekaan anda salah!


Jadi saya perkenalkan mereka adalah BAND CLASSMATES!




Sumpah first time saya tengok mereka saya dah jatuh cinta. Okay mereka sangat berbakat. (Walaupun aku tak berapa minat lagu bingit2 ni) tapi kerana mereka ada potensi untuk melangkah dan melompat lebih tinggi, saya bersetuju untuk menjadi PR Manager mereka.

Jeng jeng jeng! Aiceh gambar mereka pandang belakang lah Eyla! Mana gambar depan2 nya? Kang tak senang tidur korang kan, mereka ni kacak2 dan pandai2 juga hebat2 semuanya! 


Okay ulang tayang, Saya perkenalkan BAND CLASSMATES!



See aku dah kata dah? Ni yang menyampah ni. Tutup mulut mu! :D Jangan dok bising2 ye jap lagi takleh tidur lah terbayang orang yang belah kanan hujung sekali lah, sebelah kiri tepi kanan penjuru tu kacak lah ape lah! hehehe. Tunjuk gambar belakang nak jugak gambar depan. HAMEK! :p


Nak I perkenalkan mereka? Okay jap nak memorized balik! :p 


Okay mereka ini adalah anggota2 Band ini:



Topek (Vocalist/Bass)




Ucop (Vocalist/Guitarist)




Azim (Guitarist)




Elham (Drummer)


Hahahaha, kacak2 kan? Awwww~ :p 
Jangan perasan k Topek, you tak ! Hahaha. Dorang bakal launch EP terbaru mereka bertajuk Primadunia. 

Details?

Classmates is a punk-rock band originated from Johor and they have been involved in the music scene since school. The first show they have played was during Teacher’s  Day in 2007. Right after the performance on that event, they started to play gigs and created our own songs. 




See kan dan cakap entry kali ni berkaitan dengan HARI GURU jugak! :D 


Oh mereka inilah yang turut serta bersama dalam Vlog Uncle Ben Ashaari di Tasik Titiwangsa aritu! hahaha. Penat2 perform tengahari malam tu mereka kena buat vlog dengan 1tube.my. Mekasih crew 1tube.my for being so supportive and kepada Uncle Ben Ashaari YOU ARE THE BEST! :)


 Nak tengok outcome video mereka dan dengar lagu PrimaDunia? Check this out!!


                

Muka lemau je masing-masing! Hahaha, Papepun boleh tak korang semua sokong Band ni? Saya kagum dengan mereka tak ramai anak2 muda sekarang yg sanggup kejar cita2 mereka malah mampu hasilkan lagu dan lirik yang mantapssss. Daripada dorang duk merempit, menagih dadah, goyang kaki menganggur (okay ayat ni aku sentap sebab aku cuti 4 bulan pun menganggur jugak T___T) lebih baik mereka buat benda2 camni kan? Ade gak paedahnya!


Oh nanti next next entry saya akan update korang tentang gambar2 dan video2 sekitar IndieFest 2011 di Pavillion bersama mereka dan band2 kawan mereka perform okay! For time being, hehehe, please support them by liking their page here:





or Visit their New Blog,



 Oh lagu yang dalam video tu, PRIMADUNIA tu pun ade kat Suria.FM chart with Bob Ringgo! Check them out & VOTE NOW! :D




Hehehe, Let's SUPPORT local Industry peeps! Who else if it is not us kan? :)



Oh jangan lupa vote sini:

Salam semua minta tolong vote saya untuk 4th round Project x AnnasEaskey sini boleh? 

Dengan menekan butang "LIKE" di sini dahulu >> AnnasEaskey Photography

Selepas itu,

Tekan sini >> Zainatun Adilah





Sila undi saya juga ye kawan2? Sayang korang! Terima Kasih!!



P/S: Okay Goodnite semua! 

2 Comments!:

~sakina~ said...

lama x dtg belog awk..
will vote for u ^^

^ Uncle Syaf ^ said...

wooo best best2..sekarang gak nk p cari lagu2 dieorang...

uncle minat lagu2 bingit2 ni.. mak uncle akan debik uncle laju sambil baling gelas & pingan mangkuk kalau uncle bukak lagu2 bingit nih *__*