Ads

Dara.com and First Round butiKafe F.A Closet Photoshoot! :)


Assalammualailkum & Selamat Sejahtera semua!


Alhamdulillah, semalam sangat seronok. Pagi saya dimulakan dengan berita gembira. Tiba2 sahabat saya mesej saya free tak pagi ni. Rupanya nak ajak jadi model bagi step-by-step Makeover oleh Dya Romantika Resources untuk magazine Dara.com. Terima Kasih Ya ALLAH. Dua kali g test shoot tak dapat, saya dah give up, Alhamdulillah kawan saya beri aya peluang keemasan tu! Kebetulan kan saya nak shoot models untuk butiKafe F.A Closet jadi saya terpaksa mulakan shooting pukul 12.30 tengahari.


Dekat Karangkraf jumpa team Dara.com yang memanglah sangat lah baik semua. Juga Make Up Artist yang lain2 yang make-up dorang, sumpah kau tak perlu cari susah-susah cari Mak Andam kahwin nanti! hehehe. Tapi malangnya tak bawa kamera. Tapi gambar ada dalam Blackberry Dya, nanti kita tunjuk k? :)


Lepas tu kami bergegas ke Galeri Shah Alam model2 semua dah bising tunggu lama sangat! Maafkan kami! hehehe, Alhamdulillah rezeki mereka elok2 tiada make up artist (MUA) Dya volunteer nak jadi MUA of the day! (rezeki korang) Amik kau shoot 5 orang model (okay campur I 6 orang). Respect lah saya you Dya! TERBAIK! Jadi nak tengok gambar model first round butiKafe F.A Closet? Jom usha Behind The Scene dulu~


Makcik ni tengah membebel sorang2~


Dya tengah make up kan our model~

Oh ini adalah Hasil Tangan Dya untuk Dara.com. (Malas nak remove make up)

Kesian Dya make up sampai 6 orang satu hari! Salute babe! :)


Dan nak tengok hasil shoot butiKafe Ready Stock items? Jom Usha!!

Kita mulakan dengan kategori Free Hair. Patutnya ada lagi sorang model tapi she cannot make it! Too bad! Next time dear! :)




Model: Vee Marisa

Rossy Lace Cardigan
Item Code: CA003
Price: RM45 / US$15
Size: Free Size
Colour: Dark Blue
Material: Cotton
Length: 62cm
Shoulder: 32cm
Bust: 43cm
Sleeve Length: 62cm
AVAILABLE



Model: Farahin Taylor

Short Sleeve Jacket
Item Code: JC002
Price: RM45 / US$15
Size: Free Size
Colour: White
Material: Polyester
Length: 45cm
Shoulder: 32cm
Bust: 38cm
Sleeve Length: 23cm
Sleeve Width: 14cm
AVAILABLE


Okey then we proceed to Kategori Hijab. Memang ramai yang send details to me! And I'm glad you did that, tapi next time ada lagi i jemput anda lagi ye? :)

Oh kami ada jual baju2 untuk ke dinner, majlis persandingan dan seharian! Tengok2 lah~



Model: Nadya Syafanis

Beads Lover Long Caftan Dress
Item Code: CF0012
Price: RM105 / US$35
Colour: Dark Brown
Material: Chiffon
Size: M
Length: 142cm
Shoulder: 43cm
Bust: 47cm
Sleeve Length: 51cm
Waist: 43cm (maximum)
AVAILABLE

P/S: Buy them with Shawl - 1 Set (RM110 only)




Model: Fadiana Hanafi

Three Layer Light Yellow Top
Item Code: BL0004
Price: RM49 / US$17
Size: Free Size
Colour: Light Yellow
Material: Chiffon
Length: 63cm
Shoulder: 39cm
Bust: 41cm
Sleeve Length: 36cm
AVAILABLE

P/S: Buy them with Shawl - 1 Set (RM50 only)




Model: Nurjannah Syaqira


Puffy Black Caftan Dress
Item Code: CF0003
Price: RM109 / US$37
Size: M
Colour: Black
Material: Chiffon
Length: 129cm
Shoulder: 39cm
Bust: 41cm
Sleeve Length: 50cm

P/S: Buy them with Shawl - 1 Set (RM110 only)


Oh mereka sangat lawa2! (tiba-tiba rasa tergugat) hehehe taklah! Gurauan semata-mata.Mereka ini sangat gigih dan fun! Hahaha, maafkan saya jika saya telah menyusahkan anda semua. Inilah mereka mereka yang menjayakan photoshoot semalam:



My Models:

Nurjannah
Fadiana
Farahin



Model: Nadya Syafanis



Super Mom of the day: Dya Romantika 




Photographer of the day! Tanpa mereka maka tiadalah saya:

1) Refz Z Ariffin
2) Jebat terjebak


Special Thanks to:


(HIT 'em for MORE COOL STUFF LADIES)


Jadi gambar-gambar model saya akan diupload di:



(Kalau nak usha bolehlah 'LIKE' Fan Page ni)


Juga for those who are deeply interested in modeling, this is your baby step place!! 
SO apa lagi! Hit 'em! :D


Juga jangan lupa like My Super Mom Fan Page:




More photoshoot coming soon tahu! So stay tuned semua! Kepada model yang tak terpilih Insya-ALLAH ada lagi round two, three, four, five dan banyak lagi! Kami plan BIG. Lepas ni maybe STUDIO Photoshoot! Jom tambah gambar ke dalam portfolio anda kepada yang dah pernah shoot juga kepada yang berminat nak mencuba, SILA Daftar nama anda segera! :)


Nak tahu lebih lanjut? Hit Here!


Oh jangan lupa vote sini:

Salam semua minta tolong vote saya untuk 4th round Project x AnnasEaskey sini boleh? 

Dengan menekan butang "LIKE" di sini dahulu >> AnnasEaskey Photography

Selepas itu,

Tekan sini >> Zainatun Adilah



Sila undi saya juga ye kawan2? Sayang korang! Terima Kasih!!



8 Comments!:

aidel amri said...

OMG! ad muke i la, blushing!
:p

Fadhilah said...

great job!! i love u sister :)

^ Uncle Syaf ^ said...

wah rezeki kamu lagi.. memang ada bakat jadi model..lepas ni banyak tawaran lah nampaknye :)

t e m b u m e said...

haaa! tengah menunggu dengan sabar la ni, hehe
mane tau rezeki i pulak next photoshoot
hahahahahaha!
perasan
:)

EZAN IDMA said...

good job :) tahniah ye

♣dya aien♣ said...

awk..
baru dya prasan..
muka awak mcm yuna lah..

KizZ said...

wahh makin laku lah dia skrg..
good luck ye eton..

Azza Azman said...

wahhh cantiknya!!!