Ads

Macam mana kalau tiba2 teringat dekat ex-bf/gf?


Assalammualaikum


Harini I nak kongsi sedikit pendapat on tajuk macam mana kalau tiba2 teringat dekat ex-BF/GF anda? Jeng jeng jeng!!! hahaha, selalu kan tiba2 kalau kita tengah main fb, tiba2 anda update status, ntah cenggane tiba2 ex-bf anda adalah orang yang pertama "like" status tersebut! hah! Dan tiba2 anda teringat kat dia secara tiba2 mulalah teringat segalan kenangan masa lalu yang gembira mahupun melukakan. Apa yang anda lakukan?

Hehehhe, ape yang saya lakukan?


1) Cepat2 cam gelabah2 skit, pastu start lah buka youtube and cari lagu2 yang mengingatkan kenangan antara kami. Atau cari lagu2 jiwang contohnya lagu seperti ini:




 


Hahaha, pastu layan jiwang lah ape lagi kan?




2) Cepat2 g mandi. Tutup mata, jangan ingat dia langsung. HAH! Tipu diri sendiri tak baik woooo! hahaha, apa salahnya teringat kenangan manis korang berdua kejap kan? :)







3) Pastu mesti terasa sebak dan sedih bila nak buka fb dia kan? Menggigil2 je rasa kadang2. Pastu stalk kan kan? Hah! Tak payah tipu, kantoi sudah. Stalking is fun, but what makes it isn't funny is when we saw that our ex-GF/BF is completely over you and ada orang lain. Sobbssss! Mulalah rasa sedih, emo bawa diri kan? Hahahaha.


Bagaimana mengatasinya? Calm down babehhhhh! Chill, berlagak ego, konon2 tak tahu, buat2 tak nampak, yah saat ini adalah saat yang paling bagus untuk menipu diri sendiri dan katakan pada diri anda bahawa 


"ANDA OKAY DAN BAIK BAIK SAHAJA!" (-___-)'' <--- Ajaran sesat.


Kenapa anda buat macam ni? 




Get me?




4) Kalau dah tak tahan sangat, apa anda lakukan? SMS si dia dan tanyakan khabar beliau, macam mana kehidupan mereka....


What if dia tak reply? Ahah no worries! It's okay, it'll hurt but it doesn't kill you right? So GO on! :)


Bersyukurlah anda pernah ada memory bersama mereka, walaupun pedih macam mana sekalipun, gembira bagaimana sekalipun, yang penting anda pernah merasa bahagia, derita, kecewa, ketawa......






HOLD ON TIGHT SWEETIE!

Doakan yang terbaik untuk kedua2 pihak. :)


What doesn't Kills you makes you STRONGER!







11 Comments!:

.: iEyLa :. said...

uwaaa....mesti nangis nye klu ingt balik...
jgn tipu ek...kan2??hehe

Wawa Amran said...

Entri yg sgt superb! Thanks 4 sharing! =D

RARA aihara said...

saya main telepati....huhu~

shahrul said...

slalu camni..slalu sangat2..tapi,hidup mesti diteruskan.. ;)

Beeha B. said...

selalu sgt teringat....nk nangis ade...nk hentak2 kaki ade..nk2 lg lps tau die kapel dgn org yg kite x suke...


tp sabar...sabar..sabar..

oh muak pula dgr pkataan sbr..

best entry..

unieMARKS :) said...

well said entry ;)

feel the same ;)

miss juejue said...

entri yg best!!mmg sedey ingat kenanangan lama kan..

Ena.Adrina said...

love this entry darling! :')

Zainatun Adilah said...

hehehe, jangan putus asa semua!! :)

Thanks sayang for commenting...

Nizam Ijam said...

kalau saya x ingat la..malas nbak ingat...wat sakit hati..hu2

grOundnUt said...

errkk..xbf/xgf??katakan tidak pada semua itu..life must go on~^^