Ads

Need For Speed: Worth to watch or not?


Assalammualaikum & Hello!


First in the year 2014 to do review about movie. Dan movie first tengok kat wayang untuk tahun 2014. Yeah yeah, dah 3 bulan tak gi tengok wayang. And smlm finally we all got to watched Need For Speed! Wehuuuu!


 Official Poster

Official Casts

I tak kenal sapa2 pun pelakon dalam filem ni. And honestly speaking I fell in love with the heroin, Imogen Poots. The accent is so freaking british man! I wasn't expecting this movie at the first place. (kalau fast & furious yeah I'm a big fan!) Tak tahu pun cerita ni keluar tahun ni until my bro said dia dah tengok and it was a great movie. Masa zaman PS1, PS2 ada gaklah main game ni. Lumba kereta kena lari dari polis kalau tak "BUSTED"! Tapi ternyata apa yang ada di dalam game itu bukanlah kenyataan di mana in real life kalau anda race sampai jalan mati, memang confirm anda akan ditangkap bila sampai di garisan penamat. (unlike game) - Spoiler alert!


And look at the cars involve in this film......





Estimated it worth almost 7 Million USD. Aummmm, wish I could take the tayar go back home and sell it. I bet the tayar pun mesti dalam RM50,000. Hehe T__T


Saya akan review filem ini dari perspektif wanita yang tak gilakan kereta tapi mahukan boyfriend yang mempunyai kereta seperti ini. :P If your boyfriend paksa you pergi tengok cerita ini, go and waste his RM14 (normal seats) or to get greater impact, force him to belanja you watch 3D (Around Rm18 I think) because its going to be worth it. Buat yang single pandai2 la pow member atau bayar sendiri! Why?

  1. Ada kembar Edward Cullen. And ada Bruno Mars long lost brother dia bogel dalam cerita ni! (today I don't feel like doing anything, lalala)
  2. You'll surprise how car (the one that you selalu bergaduh with your bf sbb dia terlalu cintakan dan sanggup habiskan duit utk kereta) can mesmerize you. Mustang......
  3. Tiba2 pasang angan2 nak cari boyfriend macam hero tu sbb walaupun dia masuk penjara tp sbb nak balas dendam atas kematian kawan dia sanggup race utk buktikan dia tak bersalah. And sanggup bantu musuh...... ah you need to watch this part!
  4. Takde part pun yang tak senonoh. Gila tak sangka cerita omputih sesopan ini. Ada pun kissing scene 1 minit je. Dayum!
  5. Tiba2 terasa nak jadi racer konon2 nak bawak kete laju2 lepas abis tgk midnight movie tp fikir sbb JPJ banyak malam2 terus slow down your car but still berimaginasi sedang memandu lamborghini itu....

So for me its worth it. At least dapat mengubati kerinduan terhadap Fast & Furious. Ada element kelakar jugak, especially that nigga. So cerita ni tak terlalu heavy and full of laughter. And what's more at the end of this movie, semua penonton tepuk tangan sbb enjoy!


And one more thing, reminder kpd mak mak yang ada baby umur 1 bulan, 2 bulan atau 3 bulan pleaselah, TOLONGLAH jangan bawak anak tu tgk cerita ni kat panggung wayang. Tgh syiok kau tgk kereta tu lumba2, bising bingit bunyi enjin tiba2 ada baby tgh nangis. Aku punyalah dok fikir "Eh dalam kereta tu ada baby ke?" Potong stim betul. O_O

 
So kakak2 yang ade bf, suami, laki orang (ekhemmmm) bolehlah teman dorg tgk cerita ni. Tak rugi la, kalau rasa bosan tidur je beralaskan lengan si dia. (Itu pun kalau korang boleh tido dalam kebisingan itu) :p



4.5 stars for this movie! K ah tu je nak cakap. Bye!

 Zaina Zain   


1 Comments!:

Nadira Naima said...

best kan movie ni. memang tak kenal siapa-siapa tapi tak boring pun, Imogen cute and banyak actions. syok.