Ads

Kau Memang Cari Pasal

Hahaha. best arini. gadoh2 tepon dengan sorang minah yg kononye terpelajar tapi sebenarnya kurang ajar! hahaha. bodoh die masalah kecik besar2kan. Ikutilah pergadohan rancak kami yang berbunyi seperti ini :-

0197522429: ko jangan main2 dengan aku ea. ko bosoh2kan kwn2 aku dengan aku ko jgn main2.jgn sampai aku cari ko, segamat dengan muar 2 bkn jauh. kalo aku nak dtg,kjp lg aku bley sampai. aku ramai kaki kt uitm. Ko ingat!!! ptg ni jgk aku nak duit 2..phm?x pandai biznes jgn nak biznes. (geli geliman org cmni)

Me: Mind ur own business ok? U don't have to put ur shit and talking nonsense like an uneducated person. Do u think i am afraid of u? haha. u just messed with the wrong person. tell all of ur "kaki2" beware. Ok?if u messed with me, don't ever think u can step into uit, ever! Get me? thank u and don't bother to tell me 'x pandai biznes jgn nak biznes' org melayu penyibuk mcm u ni xkan berjaya sampai bile2! bye. (hahaha,poyo je i ni)

0197522429: If u r an educated person act as educated person also. u don't think u clever enough, i m a bachelor degree in unimas. (heh unimas, tu pon nk kecoh) but i nvr act like u (of course, u're acting like a slut now therefore i am not a slut like u) so don't use ur education as ur ticket 2 tell me u r gud enough. now, i only want my money bck. bullshit!

Me: BlaBlaBla. Unimas? Nothing so proud about it. (No offence yah) take care have a nice day! Bye Again.

0197522429: watever. UiTM pun ape kurangnya? byk bohsia. abiskan wit mak bpk kerek je lebih. blajo seberapa. skrang xnak tau la ko ni pmpuan ape pun,skang aku nak wit aku jek, bodoh babi! dgr cite ko duk kolej zamrud ek..hehe. (ek eleh kawan2 uitm ku sekalian, org ni telah menghina uitm kita! ape da bangga sangat dpt tahu i kolej zamrud? poyo lah minah ni, gelabah jek!)


Minah ni betul cari pasal ni!


Me: So? dahla mls aku nak lyn org mcm kau. Buang kredit je, x worth it!

Pastu minah tu call dan oleh kerana kemalasan i nak mengangkat i biarkan jelah die. then die bagi msg:

0197522429: Kalo ko brani angkat babi! (mcm ni ke manusia bertamadun kwn2?ish3!)


Selepas itu perbualan kasih sayang kami disambung ke no. tepon member die lagi satu



0126717363: ei, bodoh babi. ko takot ea nak jwb? Ko brani ko jwb! (kejenye mencarut je, xde manners betul org2 sebeigini kan3?)

Me: Xde ms lah nak lyn. ko nak duet je kan? jap g aku b.in lah. dah3 xyah nak memekak2 mencarut kat aku, bosanlah.

0126717363: Ak nasihatkan ko ni. ko ckp ko org mly, mst la islam kn. so jgn la mkn wit haram byk2. aku pon bosan nk lyn ko ni ton..kolej zamrud tingkat 2,blik dpn tanggan,duduk 2 org kan.. hehehe. (ek eleh minah ni siap nak bagi details aku tinggal kat mane pesal? xde kena mengena lah ngek, eeee pelik je pompuan gile meroyan cmni)

Mmg aku hilang sabar org cm gini, skit2 sudey ni sudah lebih! kau tunggu!

Me: Ala bosan la. xyah la bgtahu ak duk mane, susah2 je cari info. dahlah3 mls la aku nak layan korang ni. dan aku x perlukan nasihat kau pasal islam2 lah. cermin diri dulu boleh? ok byk keje lain aku nak buat, x kuase nak layan korang2 ni. aku ckp kwn2 ko jgn berani sentuh aku dorng sentuh aku dorng xkan ada dlm uitm ni lg. ok?so beware.aku ade power, ko ingat skit. dah3! (ni mmg aku dah habis sabar ngan minah ni. memang customer always right tp customer mcm sial cmni mmg dah x dpt nak tahan lagi! byk kali dah aku mintak maaf suh sabar sebelum x reti2 bahasa)

0126717363: ko ade power ape? setakat presiden club, presiden kolej, xyahlah nk kecoh2.. aku x payah suh kwn2 aku cuit ko, aku sendiri yang dtg dpn ko nanti. . ko bank in cpt2 ea. ptg ni aku cek. klu xde siap ko! (keje nak ugut je die pikir aku takot? wak lu!) hahaha

Me: hahaha. takot2, menggigil aku. hahaha. oh ye, presiden club? kolej? keciknya jawatan. hahaha. (mmg cari pasal pompuan sekor ni. sumpah sakit hati!) P.S : saya x berlagak tao, nak buat pompuan ni sakit hati je!

0126717363: ko dekan pon aku x takot lah bodoh.. g la bank in cpt gemuk pendek, ko x bank in duit aku pecah kpala ko nanti. (hish, ade pompuan mcm ni dalam dunia kan? sapelah insan malang yang dapat berkahwin dgn perempuan sebegini. masyaallah, Ya allah ampunilah dosa manusia ini, amin!)

Me: dahla3 xyah sibuk2 kat sini. shuh2 bikin serabut je! (hahaha.. mcm halau kucing kan?)

0126717363: kul bape ko nak b.in duit aku?!

Me: jap g aku b.in la. sabar boleh x? (Kena setepek!)

0126717363: ok, b4 kul 7 nanti aku cek.. klu xde nanti,mlm kang kte salam perkenalan ea. (bapak ai, berlagak lagi! sian bakal suami kau)

Me: haahaha. dah3 shuh2 semak je!

*Conversation ends here*


Pelik kan ade manusia cenggini dalam dunia. nak tahu x punca pergadohan kami? ok cmni die beli lens kt i melalui adik angkat die yang die gelar sebagai kambing (kesian eja) pastu dah beli i tersalah send lens kat eja time die dah nk balik muar haritu. then i dah post lens die jumaat aritu ke alamat yang telah diberikan oleh eja pada i. oklah fikir rasional, knp i dah send tp belum sampai? adakah salah i? mungkin tapi mungkin juga salah pihak mereka atau pejabat pos kan? i dah state i won't be responsible for any damages occurs within the lens transportation to your doorstep right? so this is a total not my fault. pastu minah yang x reti sabar2 ni marah maki2 i. ok first time i sabar, mintak maaf byk2. pastu kali kedua die call my bf yang angkat, dan perempuan garang ni boleh maki2 my bf plak kan?? bodoh die! bf i xleh sabar i pon lagilah. then die call maki hamun i jerit "Hoi bak sini no acount kau! aku byr balik lah duit RM50 tu balik!" and terus letak. pastu die nak cari pasal lagi then bermulalah pergaduhan manja kami melalui sms. kwn2 patotkah org berpelajaran mempunyai pemikiran seperti ini? renung2kanlah dan selamat beramal! :)

P/S: jangan gunakan ayat2 mencarut seperti ini dalam kehidupan seharian anda okay! I dah janji pada diri i xkan guna lagi ayat2 cmni dan menggunakan middle finger kerana ia telah menyebabkan i kehilangan seorang kwn yang paling i sayangi.




EyLa




1 Comments!:

Anhar Azdfar said...

haha..as-sabru minal emaan :)