Ads

Keluarga Saya: Versi Satu.

Assalammualaikum. Saya tak nak komen apa2 tentang isu Palestine or Israel and stuff kerana hanya doa yang mampu saya berikan kepada mangsa2 yang diserang secara mengejut di sana. Doa saya semoga Allah bisa membantu mereka mengharungi waktu sukar. Isarel LAKNATULLAH tidak akan berhenti sama sekali untuk menganggu ketenteramaan sahabat2 kita di Bumi Palestin sana. Bersabarlah dan bertawakallah kepada ALLAH kerana sesungguhnya ALLAH bersama kalian di bumi berdarah itu. Amin. 

Saya mahu bercerita tentang keluarga ku. Alhamdulillah keluargaku sangat aman sekarang. Bersyukur ke hadrat Illahi kerana mengurniakan saya keluarga yang bagus dan penyayang. :D

Jalil's & Aminah Victory

I couldn't count how many of us actually. hahaha. But this whole big family sentiasa akan bersama untuk satu sama lain. The bound between them is extremely strong till nobody may separate them apart. Ececece. Ayat x boleh blahhh. Hahaha. Cuma mak Itam je xde dalam gambar ini. :( The picture was taken during Nostalgia WASA (Warisan Suleiman Ariffin) gathering this year. It was super-blast except for the tiny Mini ESQ thing but I'm glad everyone (well although not everyone i suppose) willing to come and gather in one place. Ouh So SWEEETTT~ :D

Abah and Mummy a.k.a Mak

Well i have to say that MOTHER is the BEST CHEF in the world, EVER. hahaha. Siapa setuju angkat kening??! hahaha. Masakan air tangan mak memang terbaik woook! My mom used to be so tiny and skinny not forgotten very da vogue and popular when she was in teenage life. (Mengingatkan anda tentang seseorang? Like Mother Like Daughter maaa~) hahaha. Well my abah, he used to be in one soccer team during his young life. Main bola je keje sampai termengorat my mom. lo/. Hasil kerjasama dan kasih sayang mereka maka terlahirlah insan2 ini:

  1. Suzairi Hazmi (Erry), 22
  2. Zainatun Adilah (Eyla), 21
  3. Muhd Suzairi Hafizi (Apis), 16
  4. Mohd Suzairi Hakimi (Hakim), 12
  5. Zainatun Syafiah (Syafiah), 6
Oh yeahhh! Erry suka main game, Eyla suka membebel, Apis suka merayap, Hakim Gila siaran Sukan dan Syafiah suka menceceh (macam kakak dia jugak okay kawan2!) hahaha. Mereka kesayangan saya dunia akhirat. :D Oh well kenapa Suzairi dan Zainatun macam nama ala2 Syed and Syarifah tu kan? Nama keluarga ni. Suzairi campuran Suriaton + Zainal Abidin = SuZairi (Ri tu tak tahu maksud ape) hahaha. Rimau kot. Bhahaha. Manakala, Zainatun campuran Zainal + Suriaton = ZainaTun. Hahaha. Actually nama mummy supposed to be SuriatUn tapi maca lahir nurse yang tulic kad Birth Certifiate tu tersalah eja jadi TON. Redha jelah my mummy. Hahaha. Ade 4 orang sahaja dalam family guna gelaran istana Jawa ni. (Nenek yang kata la)..

  • Mariatun: My Mak Long
  • Suriaton: Mummy (walaupun wrongly spelled)
  • Zainatun Adilah: Me
  • Zainatun Syafiah: My Lil Sister
Jadi saya layankan aje. So mungkin ramai yang panggil ETON kat mana2 pun i pergi since nama tu unik dan comel. (Katanye lah kan) bhahaha. Apapun saya bersyukur dilahirkan dalam keluarga ini. Alhamdulillah~ My mom is the second child in the big Aminah family. The rest? I'll story later. Wait hah! hahaha. 

Semoga keluarga kami aman damai hendaknya. AMiinnnn. Thanks Baca geng!



Update Later.






5 Comments!:

Nur Su'aidah said...

baru ku tahu!! :)

Zainatun Adilah said...

Kalau tak tak tahu kan sayangs? hehehe

nurhazdv said...

versi 2 mesti ade sy kan...hehe

nurhazdv said...

versi 2 mesti ade kisah sy...heheh

Zainatun Adilah said...

hahaha, memang pastiii!