Ads

Keluarga Saya: Versi Dua

Assalammualaikum! Oh yeah bertemu kembali kita dalam rancangan terbitan saya bertajuk "Keluarga SAYA!" Kali ini versi dua di mana saya akan menampilkan tetamu khas daripada keluarga Besar Aminah & Jalil yang mempunyai total 6 Adik Beradik kesemuanya di mana Emak saya adalah anak yang ke-2 daripada Mereka. Hahaha. Eyla Gilos! v(^^)v

*Muka masing2 Suci yo*

Okay keluarga Mak Long saya adalah yang pertama okeng! Diberi nama Mariatun dan telah berkahwin dengan Abdul Rashid pada saya pun tak tahu kena tanya anak2 beliau sama ada mereka tahu x anniversary parents mereka. Okay. Hahaha. Jadi nanti kita sama2lah tanya mereka. Bhahaha. Mereka stay kat kajang sekarang.

Mesra, Aww~ Jeles! :D

Hah ni anak mereka a.k.a adik beradik sekampung I juga lah kan, lepak parit sungai Kg Baru sama-sama, tergolek jatuh tangga macam superman kat atas wheel chair masa bayi, asyik menangis je keje nye memekak je time kecik2, pastu banyak kudis kat sana sini sebab suka main2 garu2 sekarang semua dah besa2 dan berjaya ke menara gading bersama2 juga, di mana? UiTM di hatiku lah~ Hahaha. Sorang lagi masuk Unisel (Dalam penjara sebab ade sel, oppps. Jangan Marah Dikja)

Mereka kakak adik saya juga!

Nur Hazwani, 22
Siti Surina, 20
Siti Nur Hazirah, 19

Kak long suka nyanyi lagu orang-orang tua, Eina suka sakit perut that day kesian die kena masuk hospital sebab keracunan dan Dikja memang brutal antara mereka. Bhahaaha. Ade lagi sorang paling kecik actually, tapi die telah pergi menghadap illahi ketika berusia 2 ke 3 tahun ntah i pon tak ingat. Hero pulak tu yang dibawa pergi. To Mak Long akak ada pesanan hari jadi untuk Mak Long:

Keindahan Kematian Seorang Anak

"Apabila anak manusia meninggal dunia, Allah SWT berkata kepada malaikat, 'Apakah kamu telah mengambil roh anak seorang manusia?'. Malaikat menjawab 'Ya.' Allah bertanya lagi, 'Apakah kamu mengambil buah hatinya?' Malaikat menjawab. 'Ya'. Allah bertanya. 'Apakah yang dikatakan oleh hambaKu (sewaktu buah hatinya meninggal dunia)?' Malaikat menjawab 'Dia memujiMu dan membaca Inna Lillahi wa inna ilaaihi aji'uun.' Allah berkata, 'Binakan untuk hambaKu itu sebuah rumah di syurga dan berikan nama rumah itu dengan nama rumah al-hamd (rumah pujian)." (HR Tirmidzi Abu Musa al-Asy'ari r.a. [Hasan])

Wahhh~ Mak Long dan Pak Long dah ade rumah kat syurga!! Bergembiralah kalian, nanti Hazim Haq akan jemput korang kat depan pintu syurga kelak Insya-ALLAH. Jadi takmoh berduka lagi kerana kebahagian di akhirat kelak adalah lebih bermakna daripada di dunia okay~ 

To you ols cuzzy2 ku semoga kalian akan berjaya dunia akhirat dan berjaya membuat kedua ibu bapa korang gembira tak terkata ok nyah. (Go go chaiyooook!) Nanti dah kaya u ols jangan lupa kat i ok. I nak niece yang cute2 juga ok! Anyway kak long nanti dah keje bank pesan nenek jangan jadi macam pekerja kat CIMB bank yang tak nak layan nenek sebab die bawak karung duit syiling ke bank tersebut untuk masukkan ke dalam account beliau. Tak patot tak patot! Ish~ Nenek marah sampai menggigil2 tau kat orang bank tu. (dia tak kenal nenek yang bakal jadi OKB: Orang Kaya Baru Kg Baru) hahaaha. Over!


Sayang korang! Muaxx!

Okay nanti update lagi untuk versi tiga, empat, lima, enam dan banyak lagiiii!

Adios dan Salam semua!

P/S: Sampaikan pesan baca belog ini pada Mak Long tersayang! Tengs juga sebab bawa saya pergi Genting Highland - Kota Keriangan! masa b'day saya suatu ketika dahulu. Terharu. Sobs. T_T Akan ku ingat sampai bila2~




12 Comments!:

ishiko said...

hye.. ira dtg ziarah balik yer...

waahhaa.. beshh nye family u...
btw pic u pakai pashmina kt en3 sblm nih, cam Yuna..ahhaa.. i loooiikkee ok!

Zainatun Adilah said...

Hahaha, really? Alah malu~ :D
Blush blush!

nurhazdv said...

haha..ok..mcm ngeri je tgk angka 22 disebelah name sy..btw..my parent puye annivesary 2nd march k..ingt tak tau ker..hehe...

nurhazdv said...

ouh ya..btw..my arwah adik sy nye spelling name like this..Hazim..u tetinggal h..hehe..not Azim..ok..haha

Zainatun Adilah said...

Hahaha, does azim remind you of someone? Hmmmm. :D

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

one big hapy family!

Nur Su'aidah said...

aduhhhhhh! tak patut betul pekerja cimb tuh! sepok pale die sekali. sekali je. hehehe! :)

Zainatun Adilah said...

Su: tahu xpeee! Bengang gilos kot. kesian nenek i! :D

Zainatun Adilah said...

Xtionkamen: Thanksss!

nurhazdv said...

haha...my beloved ex bf..haha..miss him so much..hak2
ok tak?hahahaha

Zainatun Adilah said...

hahaha, u miss himmm? FAIZZZZ~

kak anie said...

Salam kenal zainatun...terima kasih kerana singgah blog akak...

Nice family...sweet...