Ads

Keluarga Saya: Versi Nape Muka Auntie Macam Dato' Siti Nurhaliza?

Assalammualaikum! hahaha. Okay firstly jangan kaget tajuk entry kali ni agak feymes sebab ade orang feymes. hahaha. Dato' Siti siapa x kenal. Jiran sebelah rumah kawan i punya kawan punya kawan punya kawan ok enuff Eyla kat KL kan? hehehe. Dato' K alahai siapa x kenal dulu kitorang pernah negotiate sama-sama nak beli tanah Kg Baru, (Okay takde kaitan T_T) Melalaut je tahu~ Actually this story is about one little girl that struggling almost everything in her life always go on without give up or any doubt! :D Okay I lie, not little girl but I'm a wonder-girl like woman who get almost everything in her life including Big car, Big Home, Big wallet but still then yet she is still searching the truly meaning of life. (okay Eyla you tengah buat sinopsis 'Puteri Gunung Ledang' ke??)

Nuff said, she is extremely hawt, sexy, pure, innocent, confident, elastic, wonder girl, SUPER-KIND hati, teramat tabah, Talkative, active and bla bla bla bla (yang hebat2 je okay, please) She is teng teng tengggggg~ "Eh mak uteh (panggilan buat si Auntie) kenapa muka you macam Dato' Siti?" :At least to me: (bila si auntie masuk pintu rumah and belakang dia ade ala-ala shining2 matahari gitu) awww. hahaha. Bayangkan okay bayangkan please! T_T

 *Blush-Blush!*

hahaha, YES, SHE IS indeed graduated from UiTM in Teknologi Pejabat dan Perkimpalan okay! lol. She every semester dapat 4.5 flat apartment semua kerana kepandaian dan kecerdikan beliau! Bangga skit anak buah dia nih! Don't play play she can walk a thousand miles in just a minute! Clappppp3! hahaha. (asyikk puji je bila nak kutuknya?) hahaha. x mungkin saya akan mengutuk beliau okay, jadi keep on dreaming guys! Well i have to say and you all my cuzzy have to admit that SHE IS A SUPER BAIK HATI CATWOMEN okayyyy! Or should i say Santa Claus? no no, dia Islam okay. You shaddap! Or maybe Robin hood? Oh no no jugak sebab die x pernah mencuri untuk bagi derma kat anak yatim. Perhaps, Iron Women? Eh x mungkin sebab baju dia pakai bukan besi kot. Dia pakai branded2 and mahal2 je ok mane ade pakai besi2 ni. (Tapi besi pun mahal what?) Hmmm, persoalan di situ.

 Dia Dato' Siti Bagi I. :p

Anyway, I wasn't playing a joke when I say that she is Baik Hati.. She is. Sometimes she could just forget about herself in order to make people surrounding her, that she Love, Happy. She could give you the best HP (it's HandPhone ok not Hawlett-Packet the laptop one okay) in town, she could lend or even buy you the best branded cloths, shoes, designer bags, she can even bawak you makan tempat mahal2 yang boleh sampai ratus rupiah sekali makan and everything if SHE LOVE someone. I bet you will never found this best auntie on earth. It's like only 1 over 1000000000000 million person in the world. (okay over-exaggerate betul :D) Lantaklah auntie i bukan you! :p But it is TRUE~

Tak percaya saya ade testimony daripada Mak Cik Bedah (Orang Gaji Dia). Baca elok2:

PERBUALAN DALAM BAHASA MELAYU sebenarnya okay! :D

Eyla: Emmm, M.cik Bedah (It's pronounce as Bey-dah) what do you think of my auntie Gee's House?

M.Cik Bedah: Oh her house is beautiful, I love cleaning them!

Eyla: Ohhh, I see. (Smiling) Okay mak uteh selalu bagi gaji on time tak?

M.cik Bedah: Ouhhh. Oh sudah semestinya. Kadang2 tuh awal sampai 1 hari tau tak. X pernah saya jumpa majikan macam dia. Dahlah Baik, Pemurah pulak tu. Kucing die semua comel2 (Tiada kaitan)

Eyla: Ok thanks mak cik!!! Teruskan memberus Bilik Air!

Hah? See? I TOLD YAHHHH! Tak nak caya. Even maid die pun cakap die macam tu apetah lagi saya anak sedara die dan juga keluarga2 dia? :D Tak nak caya sudah. hahaha. Sekadar gurauan je Mak Uteh, jangan marah tau, nanti muka berkedut kena pakai SimplySiti plak kan dah susah. Bhahaha.

Yeash, SHE's Married to a lawyer so jejaka2 yang xde title Dato', Dato' Seri, Paduka duka segala mala jangan harap nak mengorat die okay! Langkah mayat PANDA mati tepi jalan dulu before you can even say Hi to her! Get it? (Wah Eyla gila EMO) hahaha. OVERPROTECTED lah bukan Emo, Sibuk je. :D And hasil perkahwinan itu maka lahirlah seorang bayi perempuan yang juga merupakan bagai adik kandungku sendiri:

Syaidatul Najihah, 11

Okay enuff talking about her okayyy! 
To Her: "There are only two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as though everything is a miracle." ~ Albert Einstein 

To Me: "Let us be grateful to people who make us happy; they are the charming gardeners who make our souls blossom." 
Always You Eternity,
P/s: Nak Iphone! (^^)v
 

10 Comments!:

ishiko said...

en3 selalo nuts...kelaka.. hehee..

Zainatun Adilah said...

Thanks ishiko! :D

nurhazdv said...

hakhak2..mesti mak utih nangis leleh..bukan patut nye turn pak lang ke..and mak lang..upsss...hehe...btw..cantik jubah grad..hehe....perkimpalan tak leh blah..hehe

Zainatun Adilah said...

Hahaha, it is but i x sabar nak tulis entry pasal mak utih dulu! hahaah

mot said...

singgah bace :)

Nur Wafaa Afi said...

besh! mak utih, nak sigggnnnnnn! hihik :DD

Zainatun Adilah said...

Mot: Thanks a lots!
wafaa: hahaha. nanti i bwk u mintak sign k. bukan senang nak jupa dato' siti! :p

+akufobia+ said...

tahniah.puji lebihlebih sebab nak iphone je kan.haha.nak gak la.mak uteh,nak 2.

Zainatun Adilah said...

Hahaha, xbolehhh. iphone untuk saya sorang. :p

Gee Jalil said...

Ehem...ehem... test 1 2 3...1st of all thanks sbb masukkan citer pasal mak ueth..terharu ni...masa baca emo kejap tapi lepas tu gelaks giler,mana taknya maid pun boleh inteframe sekali...heheh...Mak uteh ni biasa jelah..takde yg spesel..biasa2 jer..Eyla tu je dia nak Iphone...(nanti mak uteh pegi jumpa printer mak uteh print duit ea)..tapi bagi mak uteh sapa lagi kalau kita tak tolong adik beradik sendiri...lagipun melihat dorang happy cukup untuk mak uteh berasa puas hati stelah berpenat lelah bekerja, travel...bukan mudah mak uteh nak sampai ketahap sekarang ni)..perlu kerja keras dan semangat jati diri yg kuat-wahhh...but its true...utk anak2 buah mak uteh...mak uteh anggap you all anak2 mak uteh...mungkin satu masa nanti mak uteh pulak perlukan you all...Allah tu Maha Kaya...nak buat apa kedekut, jgn berkira sgt dengan adik beradik...nanati Allah berkira-kira nak bagi rezeki kat kita...Bukan nak jadi yg terbaik cuma ingin memberi yang terbaik utk semua. Kalau kebahagiaan tu adalah dengan memberi kegembiraan utk org lain jadi itulah yg Allah telah tentukan....Terima kasih sekali lagi kerana menulis ttg mak uteh...Love you loads...Iphone..tunggulah mak uteh dapat sponsor ea....huhu