Ads

Miley Cyrus in Cameron Highland? - Episode 1


Helo helo, this story revolves about 4 main character as they been joint together in one place and become so heavenly crazy by pleasuring for each other sake! hahaha, so have fun & enjoy reading! :D

Main character for "the Diary of Si Food Hunter, Si Loyar Buruk & Si Boleh, Boleh, Boleh" is....

Si FOOD HUNTER 1 & 2
  • Zainatun Adilah as Eyla
  • Siti Surina as Eyna
Si LOYAR BURUK :
  • Nur Hazwani as anie
Si BOLEH, BOLEH, BOLEH:
  • Mohd ArifZahran as Z or B
P/S: Opss, there's not much story of Miley Cyrus in this story since she's tooooo busy finishing her latest music video : Can't be tamed.

*Sexy, isn't she?*

Hahaha, Miley Cyrus is only doing a one hour special appearance in Cameron Highland? Tak percaya? We'll see!


Our day one begin as we travel from home at around 10 am as we drop by at Highway Tapah to buy some fruits for my great grandmother. And after that we continue climbing the hill (with car of course) in order to reach Cameron Highland. hehe. Wehhh, sumpah penat cakap bahasa English! So to Tiia & Gregoire family have fun translating this entry into English darling! :D eceh, bajet hot je semua nak baca entry dia. Okay okay, I'll try to at least gunakan ejaan yang betul so that korang semua senang nak translate okay! :)

Then, about 4 pm then we only reached oyang's house. Temp is about 18°C is totally whacked us out! I've been scold by atok moyang by not wearing a stoking bila dia berdialog macam ini (in english since he is an Englishman):

"Hey why are you coming so late, it's 4 pm right now, are you lost? And where is your stoking? Are you IDIOT?"
Danggg, setepek kena kat muka kau ayat bodoh tu. (macam lah oyang pandai sangat!) hehehe. Then me replied:

"Yeah yeah, we got lost and luckily we have Auntie Leha number so we called her and she is the one who bring us to the right way just now" (Eceh, English berabuk since dah lama tak speaking kan) lol.

And then since we are all toooo excited dekat atas gunung Palas itu, kami pun lari-lari anak ke bilik kami, sampai je Si Loyar Buruk pun berkata:

"Wah, dah kecik kan semua perabot2 kat sini" (padahal dia yang dah beso gabak!)

Lalu si Food Hunter 2 pun berkata:
"Memanglah dah kita je dah besar kak long oiii!" hehe. Kan dah kata? :p

Jadi kami pun membelek2 koleksi lama bilik tersebut dan terus mengambil kamera Si Boleh, Boleh, Boleh untuk dialbumkan serta dipamerkan ke anak-anak cucu bila dah kahwin nanti, omel! :')

*Weh muka berminyak GET A LIFE!*
*Camwhore di cermin itu wajib ya kawan2!* 
 *Taman bunga oyang yang indah berlatar belakangkan Ladang Boh*
*Cheh konon2 nak pakai macam wanita arab tapi macam hantu pocong*


 *Aww, belakang rumah nenek, tempat kami lepak sambil gossip*


Seterusnya, hari kedua perjalanan kami di Cameron Highland diteruskan ke tempat2 famous di sana untuk menikmati alam ciptaan ALLAH yang banyak manfaatnya kepada manusia eceh. Ini tempat yang sempat kami lawati:


* Seperti Biasa: Souvenir Center di Tanah Rata! 
(Tak boleh blah Muka macam Mr.Zero)* 

*Oh look! Si Food Hunter 1 & 2 bersama Koncu2nya*

 *Kami jatuh cinta di MARDI. Oh I Lap youuu!*

 *Food Hunter ni baik sangat tolong make-upkan 
guna Bunga Lipstik! :')*
 
 
 *Bergambar dengan bunga juga harus okay!*

 *Pose ala-ala Dr Rozmey itu amat menarik okay!*

 *Ini Dr Rozmey kalau tak kenal. ;p*

Setelah itu kami ke stop seterusnya : MARRYBROWN (Datuk oyang masakkan ;D) 

 *Yeh yeh, Marrybrown shedap, dapat belon lagi!*

Kemudian perjalanan diteruskan lagi dengan melawat perkara yang paling dinanti oleh para pelakon filem ini CACTUS POINT! :

 *Yeyaaa borong Cactus!*
*Cactus Mungeee, LAWA! @_@*

 *Strawberry Chocolate, Yummy!*

Lepas tuh kami pulang.... Tapi, masih belum abis berphoto gedik lagi!!! Sekarang tiba masanya di sekitar rumah moyang! :)

 *HARUS OKAY!*

 *Library Oyang ade around 5000 books!*

 *Creepppppy Gilos!*

 *Permintaan pengarah Filem, layankan aje! :p*

 *Finally, ini lah dia Si Boleh, Boleh, Boleh!!!*

 Waaa, so many picture weiii! Lol. So what? Banyak lagi sebenarnya, malas je nak tunjuk sini. hehehe. nak tgk pi tgk kat facebook okay! :D

Oh tadi I ade kata Miley Cyrus ade sekali dalam vacation ni kan? Hah, tak caya tengok ni:


*Hah? Tak caye lagi??* Tu kan Miley Cyrus tu! 
Press Picture untuk besarkan*


Too bad Miley boleh bersama kami sejam sahaja. Kalau tak boleh ajak chill makan ayam madu kat umah oyang sama2. PERGH terbaik dari ladang wehhhh! :D

 Hahaha, have fun while waiting Episode 2 of "the Diary of Si Food Hunter, Si Loyar Buruk & Si Boleh, Boleh, Boleh"

Till then take care guys!
Salam 165,

3 Comments!:

Nur Su'aidah said...

1. gambar u semua cantik!!! erkkk jeles ok.
2. nak ekot jugak!!!!! adeiiii~
3. walanen dah lama tak makn setoberi coklat tuh. hahaha
4. cantik permandangan ok!!!

nurhazdv said...

hahaha..bab dr rozmey tak le bla..haha..
and the si boleh2..haha..sain nye 1 gmbr je..last plak..hehe..bile episod 2..dialog tak byk nih...hehe

diriku said...

cantik gmbr2 tu =]