Ads

Celebrating The Joyness of New Year 2011 With Lovely People & Maria Tunku Sabri Family!

>Assalammualaikum<


Jawab jawab! Hey guys how are you??

Yeah 1st entry of 2011! Tajuk harus gempak lah kan nak kasi korang cepat2 nak baca entry kali ni. hahaha. XD


Yesterday we all celebrate our happiness on welcoming  the warm & Bless Year 2011 at:


The 39 Restaurant - PNB Darby Park


Awww, Terpana melihat kehebatan restoran ini. Gayanya yang elegant, anggun, bergaya mampu menjadikan kita sebagai orang2 kaya (walaupun tak kaya mana kan, orang nak belanja, BEDAL!) hahahak.

Ohh Puan Norzilawati tu Mak Uteh saya ye, yang dalam blog ni asyik cerita pasal diaaaaaaaa je, sebab dia memang baik dan cun! :)

Maka ini lah gerangan orangnya:

Cantik kan dia? :)

Dia dengan penuh kesopanan dan kemurahan hatinya telah sponsor kami (Adik saya, Piah, anak beliau Datul, Auntie Rollie dan Uncle Paul) makan di restaurant penuh berprestij itu dengan sajian Menu menu menarik seperti ini:


Oleh kerana saya terlalu lapar, saya hanya sempat merakamkan beberapa keping gambar sahaja. Tetapi ini adalah makanan yang saya makan pada malam semalam:


Saya suka makan cendawan. Anda?


Hahahhaa, pakaian saya malam semalam ditaja oleh "OH IT'S EYLA CLOSET" iaitu Almari sendiri lahhhh. Ouh saya suka mix and match. Baju pink ini adalah baju pada ketika saya tingkatan 5 (Zaman jahiliah, ta pakai tudung lagi). hahaha. Manakala seluar Harem biru cantik ada ribbon besar ini saya beli pada harga borong di mana? OH YEAH DI JUSCO sahaja. :)


Saya suka berlagak poyo. Ada masalah jangan cari saya. :p

Oh saya juga merupakan Photographer of the Day! :)


Ini gambar ketika kami sedang bersantap:


:')

Oh tetapi tetamu special pada hari tersebut bukanlah saya tetap bakal pengantin yang akan melangsungkan perkahwinan mereka di Bali tahun ini:


Auntie Rollie & Uncle Paul


Oh Uncle Paul ialah doktor pakar tulang di hospital Selayang.Kalau ada masalah tulang silalah rujuk kepada beliau ye. Manakala Auntie Rollie adalah  jiran sebelah Secretary bersama Mak Uteh saya. :) Mereka adalah pasangan yang paling comel di hatiku! Awww! :D


Oh saya tak tipu ataupun sekadar bikin havoc saya sambut New Year bersama Maria Tunku Sabri ala yang jadi host Jalan-jalan Cari Makan tu. Yeah beliau turut sama2 menjerit bersama kami semua pada malam itu. Saksikan:


Tiba2 terasa macam mak2 bergambar kan dengan anak? Deng! 


Okay untuk mengelakkan anda berpersepsi sebegitu maka saya pun merakamkan gambar seperti ini:


Dah tak macam mak2 kan kan? Cakap YE cepat!


hihihi. Pandai pun. Saya tak tipu kan? OH MY dia sangat amat friendly, dia sangat suka senyum dan dia sangat sangat sporting tahu! XD Saya bangga ada artis (dia pun boleh kategori artis kan? Ke bukan?) yang peramah dan sangat murah dengan senyuman seperti dia. OH may god bless u. Nanti kita jumpa kat TV3 and lepak sama2 tahu? 
Hahaha. (BAJET konon2 dapat jadi pengacara TV kelak) 


Oh pemandangan di restoran itu sangat cantik. Anda boleh melihat kawasan sekitar KL di atas bangunan tersebut:

Saya tak tipu kan? -.-'


Setelah mengambil gambar2 pemandangan yang cantik kami disajikan dengan desert2 yang ummmpppph sedapnya!


Cake cake sedap! :D


Setelah menunggu punya menunggu maka kami bosan lalu Datul segera berkata sebegini:


"Kak gi toilet jom tangkap gambar?"


Wowwww. AYUH lah!! :D


Mereka2 si cilik ini fotogenik kan kan?

Itu toilet okay bukan bilik hotel. :p


Oleh itu masa telah dinanti. Pukul 12 bakal menjelang tiba!! Harus tangkap gambar2 cantik2 dan havoc seperti ini:


Kenapa gambar anda jadi kecik? :'(


Tidak apa2 kalau nak lihat boleh lahhhh click pada gambar dan automatic gambar akan jadi besar! *Chak!* Oh lihat Maria Tunku Sabri sangat comel beliau suka pada kamera saya! :D


Lalu tepat pukul 12 maka 2011 menjengah sudah. Bunga api yang hebat bergemerlapan di udara! Ouchhhhh lawaaaa siot! 


Wah merah merah! Rawr!


Jadi semalam memang seronok beronok ronok! Saya sungguh gembira sekali. Terima kasih diucapkan sekali lagi pada Mak Uteh saya kerana telah sponsor kami melalui detik indah 2011. 2011 dimulakan dengan kegembiraan, maka saya berharap ianya akan sentiasa gembira dan gembira juga gembira sehingga ke akhirnya!!! Sebelum balik harus tangkap gambar lagi satu tahu! (okay tipu bukan satu banyak tapi nak tunjuk korang satu je!)


Nah amik besar2! :D


Hohoho. Seronok saya dapat berkenalan dengan auntie & uncle yang sungguh sporting! :)

Juga terima kasih kepada penaja makeup saya : Etude House, MAC dan Chanel atas tatarias saya pada malam itu.


OKay enough Eyla Enough! Penat oi jadi sopan2 santun gini taip entry! hahahaa. Dem dem, rasa nak lempang wajah sendiri lalu pengsan dan bangan kemudian lempang semula! hahaaha.


Ini semua salah Mak Uteh! Hahaahak. Tape2 budi bahasa budaya kita kan? Wink wink! :p


P/S: Hmmm Takziah kepada keluarga Allahyarham Faizal Yusof bekas Suami Nana yang telah kembali ke Rahmatullah sekitar 2.30 petang tadi atas serangan jantung.


Ingat ye semua, penyakit jantung adalah penyakit berbahaya yang menyerang rakyat Malaysia secara senyap2. Oleh itu, jaga pemakanan dan amalkan gaya hidup yang sihat (pada remaja anda tahu apa yang saya maksudkan ye ^^)

Pesanan khidmat masyarakat ini dibawakan khas oleh Eyla.


Mati tidak mengira usia.


Oh malam ni ENTRY Dan Pemenangnya ialahhhhh..... 

Untuk contest saya. Jadi stay Tuned! :))


Sayang semua,


16 Comments!:

ruby zaizi said...

wahh sbijik mcm yuna la u :)

Zainatun Adilah said...

hahahaa, awak bikin saya malu! :P

si pendek dan moody said...

cemburu weh tgk org pake dslr neh , rasa nak gigit gigit !

>> err betulla iras2 yuna la youu

Zainatun Adilah said...

zither: knp nk geget2? oh tidak! hahah. tq!

MéuzAngelo™ XXIII said...

skrg tgh lapar, ade pulak gmbr makanan yg sedap2.. huhu

Zainatun Adilah said...

muez: opppsss!!! makanan yg dikomennye. ;p

saya_arief said...

besh nye makan2.
:D

farah farhana said...

cantek!cantek! i like ;) kan besh kalo kita dapat amik gmbar sama2 ;)

Zainatun Adilah said...

saya arief: Jom makan2!

Zainatun Adilah said...

FARAH: Jom lah jumpa yuk!

farah farhana said...

jom babe hehe tp jauh kot..skang i kat utm skudai..t kalo u dtg jb..roger2 la i taw hehe

Zainatun Adilah said...

farah: Oh bisa diatur itu si manis!

farah farhana said...

haha ok set! i can't wait ;)confirm havoc la bile kita hangout nnti hehe

~kuyam~ said...

hye eyla,my 1st time visiting here..
bestnya dpt clebrate new year,ada org sponsor lg
btw,hepi new year yaaaa :D

MiZi said...

banyak nyer gambar!! jeles la ngan kamera tuuu

http://contengcorner.blogspot.com/2011/01/semangat-hati-pulih.html

radin fadli said...

wah nak masuk tv3 ker?makan kat mana ni eyla?btw i love cendawan =)