Ads

The Fashion Diary Part 3: Full Coverage of Old Box Blossom (OBB) Pre-Loved Events is a Place Where U Can Find Absolute FASHIONISTAS!

.Salam Everyone!.

Hah, sakit kat mana? 

Wah wah soalan macam doktor tanya kat pesakit bila pesakit masuk dalam ruangan check up kan? Aiseymannn. Hahaaha. Kalau macam ni?

Tuan tuan dan puan puan apa khabar arini?

okay dah bunyi macam TV presenter, much better kan! :D


Liputan hari ini, pada sabtu 8.1.2011 yang lalu, bertempat di The Old Blossom Box Store telah diadakan satu event yang dinamakan:


Thanks: Jezzmine Blossom


THE EVENT WAS BLAST!!!


 Full coverage! Oh my oh my, actually sebenarnya tak dapat pergi sebab nak pegi Sunway Pyramid (Buat apa lagi kalau pergi sana kan? Dang!) tapi dia bagi pergi pulak. YOU ROCK! Dah rancang dengan Rizha CUMA nak outing sabtu tu, so we fetch her at UiTM Puncak Perdana yes yes. Masa nampak dia tunggu dekat depan pintu kolej kediaman saya dah macam:


Wow, COMEL GILA DIA NI!!! :D 


Ingatkan dia bawa kawan tapi tapi rupanya tidak. Jadi saya pun dengan sepantas kilat menelefon Kakak Fashionista saya Miss Saiyidah Aisyah untuk menayakan bahawa beliau mahu ikut ke tidak. Lalu walaupun dia di KL dia mahu turut serta sama jugaaaa! hahaha. 


Walawei sesat kot pergi amik si ecah tu di LRT station. Si driver dah marah2, kami dah gadoh2 terbaik dari ladang lah kan dalam kereta tu. Si Rizha hanya mampu tergelak sahaja di dalam kereta tersebut. (Gelak2 ye, hati panas ni) :p Akhirnya jumpa juga, hati yang panas sudah menjadi lega gilaaaaa! :D


Lalu kami pun pantas lah menuju ke tempat yang ingin dituju. Si bawa kereta hanya memandu kerana saya adalah si penganjur! bhahaha. XD Lalu kami terus memandu ke Kedai Jezzmine Blossom yang beralamat di:



 
Okay kali ni tak sesat sebab dah tahu arah dia di mana yer. Jadi dah tade scene gadoh2 dalam kereta lagi seperti tadi, harap maklum. :p

Jadi bila sampai si driver yang juga si photographer dipaksa untuk turut serta. Okay jom teman kali shopping yer~ :D Makluman si driver dan juga si photographer ini adalah lelaki ye, jadi dia terpaksa melayan karenah kami tetapi ada ayat sentap yang keluar dari bibir beliau:


"You nak Ipod?"


Daku membalas:


"Boring yer? Nah!"


Si Dia:


"Eh taklah! I rela duduk sini daripada kena duduk drive dalam kereta!"


OKAY SENTAP! Hahahaha.


Dah diam you ambil je gambar2 kami semua tengah lawa2 ni. hahahaha. XD Comel lah pulak kan dia? :) 

Lalu gambar pertama yang diambil adalah ini:




Oh baby I LOVE You Canon 5D Mark II. Thanks for capturing all this beautiful pictures:






And not just that, we met THE CRAZIEST AND FUNNIEST WOMEN ON EARTH, Miss Maria Elena:




See? She's Funny kan? LIKE OMG, dia sangat amat peramah! Dahla lawa. Oh She got very greek vintage look. Kami gelak sakan je dengar dia bercerita pasal si lensaburuk tu. hihihik.


Oh yeah meet Jezzmine Blossom, the owner of this super duper wonderful boutique:





Oh my she's cute!!! XD

Your collection, IS SUPER DUPER ADORABLE! :D


Tak caya? SAKSIKANLAHHHH....


OH MY KENAPA AKU ASEK PEGANG BAJU TU JE? DAMN!

Okay kalau tak kenal yang baju merah ni aku tampar korang laju2. :p

Okay lihatlah kami gelak kencang dengar cerita Kak Maria Elena. :p

Tengok tu? :DD~

Oh baby sweetnya you tangkap gambar macam ni. :")


Mereka ni lawa2 kan? Macam gadis PADANG PASIR! :D

Mereka Sporting dan gojes gojes walawei! :DDD~


Okay selesai sudah sesi bergambar dengan jurugambar yang hebat dah baik jadi dekat depan pintu kedai pun harus juga ya?



Ouh Saiyidah Aisyah Cumel! XD
Rizha yang manessss! XD



Oh oleh kerana dia adalah photographer jadi kami memaksa beliau untuk menangkap kami, eh salah gambar kami untuk dijadikan profile picture di FB. (COMMON GILA KAN? :p)



Okey mereka cantik, saya tak! :D


What I Wear:

Checkered Box Shirt
Vest by Efa's Birthday Present
Guess Bag by Geez Jalil Birthday Present
Full House Trousers
Ray Ban Shades


Picture By: FA



Miss Saiyidah Aisyah



Miss Rizha CUMA


Lalu kami segera pergi ke SACC Mall makan3! :D Lapar dengggg.
hehehe, tapi sempat lagi buat photoshoot. (Bawa kamera lagi kan? :P)



Lawa lawa lawa, semua gmabar lawa2! Love you 'Canon'! You RAWK!



Ouh hot hot hot! :D


Selesai makan kami semua masing2 dah nak pulang, memang seronok! Tapi sebelum tu kami sempat suruh sang photographer tolong bagi gambar pada kami sebelum beliau pulang ke kampung halaman. :'( Eh asal sedih plak. hahahaha. XD

Berlari2 cari USB nak masukkan dalam lappy ku. Akhirnya dapat juga. Then lepak maple area2 kedai jezzmine untuk transfer gambar. :D


Tapi sempat bergambo lagi neh:



Selesai sudah hari kami. The day was AWESOME! :D


Special Thanks to:

Super Awesome Photographer of the day - MR FA
(Book him here)

Miss Saiyidah Aisyah

Miss Rizha CUMA

Miss Jezzmine Blossom

Miss Maria Elena

Miss Shea Rasol

Miss Epal

Miss Adriani

&

Lain2 Miss Fashionistas yang cantik2 and Gojes2! :D


YOU GUYS RAWK MY WORLD!!!!


Thanks for brighten up my life guys, SUMPAH SAYANG KORANG! :D



P/S: Jangan Lupa tekan Nuffnang banyak2! :p




One Of The Best Day In Life,





3 Comments!:

Rizha. said...

thanx taw utk hari tue !
you guys memang rawkkk !
hahaha.
i pose nampak sangat kekok !
hahahha

Mohd Sukur Ibrahim said...

wanita hiasan dunia..seindah hiasan adalah wanita solehah..:)
anyway..u all memang cantik bangat..
nice to know u!

cik DV said...

baju merah tu sape..siyes tak kenal?salah sorang golongan gurl pakai shawl ker?

u tak cantik?sgt humble la kan...haha..