Ads

The Fashion Diary Part 5: Baju aku mahal-mahal semuanya. Ko ado?

.Assalammualaikum.

Terus terang saya suka gila dengan statement ini:


"Wei kau tengok tu, baju dia, beg dia, jam dia, seluar dia, kasut dia, tudung dia, gigi dia, makeup dia, badan dia, semua branded2 lah!"


Pastu kawan pun gigih je menjawab:

"Haah lah, anak orang kaya agaknya!" 


KENAPA SAYA SUKA?

Okay sebab korang buat I nak gelak golek golek dan terus tergolek.

hahahaha.


Korang penah tahu tak EYLA SANGAT SUKAKAN SALE time? Alah bukan eyla je, semua wanita di dunia ini sukakan sale kan? Kita bukannya mampu macam Victoria Beckham ke nak beli baju mak aih, mahal nak mampuih! Siap ada designer sendiri lagi lah kan? Bhahaha. 


Ye diakui, baju2 yang I pakai tu, memang lah branded tapi pernah tahu harga dia lepas discount 70%, 80% mahupun 90%? Pernah pernah?


Lagi satu, hihihi ni rahsia kecantikan I. I ada sponsor yang selalu menaja baju2 I jika ada event ke photoshoot ke dinner ke. Dia adalah pereka fesyen2 saya, Geez Jalil! Dia ada wardrobe sendiri, yang hanya orang2 penting sahaja mampu untuk memakai koleksi pakaian beliau iaitu 


.GEEZ J WARDROBE.


Pernah dengar? Tak kan? Dia lah yang bertanggungjawab memberi saya pakaian seperti Guess, Marc by Marc Jacob, Prada, ELLE, Padini concept, G2000, Giorgio Armani,  & sebagainya. Inilah orangnya....




Ye ah opkos lah designer fesyen I kena lawa2, model2 wardrobe dia pun lawa2 kan? :p

Yang kaya sebenarnya kakak cantik ini, dia beli baju pakai sekali, pastu tanak pakai lagi dia pass kat I, mana lah baju I semua tak branded2 kan? 
Dah tu, korang nak kata I apa?
Ko ado? :p


Tidak kurang juga ada yang berpendapat I drastik dalam berfesyen? KAH KAH KAH. Aku yang berubah korang yang susah hati? Comel lah. :') 
Terima kasih semua.


Nama pun fesyen, kita kena jadi BOLD, yakin dengan diri sendiri. Tak pakai cantik2 meletup2 macam baju Dato Siti pun xpe, asal yakin compem orang respect lah sayang. Pegang keyword ni. :)


Dengan tu kisah pertama, dengan bangganya saya memperkenalkan range pakaian lagi dari GEEZ J WARDROBE iaitu pakaian yang saya pakai untuk photoshoot teaser:


Date: 5.03.2011
Day: Saturday
Event: SHAWL WRAP APPLICATION PROJECT (SWAP)



Cardi: Geez J Wardrobe
Dress: Geez J Wardrobe
Shawl: Mom's own
Boots: My own
Bag: Geez J Wardrobe Gift


Hah! See? 90% semua ditaja oleh GEEZ J Wardrobe. Baik kan dia?


Hasilnya? Tak banyak sebab ini hanya adalah teaser. Aku bukan main lagi Make up sekali teaser jelah weh. Hahahaha.



Photo By: Kerusi Sepi
Clothing by: Gezz J Wardrobe
MUA: Puteri Nur Balqish


Papepun tetap enjoy sebab jumpa ramai gadis2 cantik pada hari tersebut! :D


Nak tahu siapa gadis2 cantik tersebut? Tunggu outing SWAP yang betul2. hahaha. XD



Photo by: AkidLaw
MUA: Puteri Nur Faizah


Grrr mereka tak upload banyak dekat SWAP MALAYSIA fanpage ni. :(


Takpe nama pun teaser kan? :)


Jadi tak sabar nak tunggu outing betul2! Cepat cepat!

Oh yeah pada hari itu saya juga ditemani PA saya, Zarifah Sahari. hihihi. Dia pun ntah tiba2 terjadi model juga! Awwww~ :D

Lepas tu Haidit datang and kami photoshoot lagi:







Seterusnya kisah kedua:


Date: 4.03.2011
Day: Sunday
Event: Majlis Perkahwinan Kak Sazlin & Abg Badzly


Hahahaha, Guess saya jadi apekah? Saya adalah assistant Photographer of the day peneman si dia shooting bersama juga. Hihihi.


Ni semua adalah hasil artwork saya indoor & outdoor:



Ai ai, xleh lah tgk lebih2. Pengantin pun tak tgk lagi kan?



Hihihihi. The both day was fun, it was a SUPER BLAST for the last weekend. Seronok di'photoshoot' juga seronok mem'photoshoot' orang. Hihihi. Alhamdulillah, saya ada dua kemahiran tersebut. :)


Awak2 tajuk entry ni bukan nak berlagak tahu, tapi just for fun jep. :D


Papepun thanks for you guys punya continuous support for this blog aite!
Arigato Gozaimasta.



5 Comments!:

Mak Uteh said...

Saya tergolek-golek gelak baca awak punya blog kali ini...bangga pun ada juga...kita akan bekerjasama dimasa akan datang.....kenapa ambik gambar saya yg tak lawa tu..kan kita ada gambar bersama....hahahahhatapi sememangnya...saya juga tergolek-golek gelak kali ini...

KatekateKite said...

ahaaa..... kamu pakai apepon tetap cantik eyla! suka gaya kamu!..... =)
memang berabi dan yakin!

fLy_AwAy said...

waahh ! so gogeess lah ! cantik cantik ! heee ~ ^_^

Nadzirah said...

hai cik Eyla.
kadang-kadang baju murah pon boleh jadi nampak mahal kalau pandai gaya. kan? hehehe. suka tgk kamu :)

radin fadli said...

budak ngade~ bila nk photoshoot saya =p..
aunty g, aunty g , fadli nak baju juge~~