Ads

The Fashion Diary Part 6: Farewell Pretty Babe!


Assalammualaikum


Woah serius dah lama x update pasal Fashion Diary kan? Mesti kawan2 di luar sana tak sabar nak tahu perkembangan fashion saya ketika ini kan? (Sumpah vomit! Kau fikir kau pengacara rancangan Adikku Adikmu jua?) Pfffttttt!!!


Hahaha, jadi entry kali ni berkenaan diari fashion saya. Okay dah diam Eyla, proceed please, banyak lagi benda kau nak buat! Grrr! Memula tamo cite tapi saje je nak share pengalaman ngan korang. Oh haritu saya pergi ke Audition Carefree bersama Scha Al-Yahya tu, Sumpah rasa nak lempang diri sendiri sebab pergi audition tu. Rasa macam tak layak langsung gila, kau jangan perasan boleh x? Aku lempang laju2 kang!


Anyway pergi pun sebab nak gain experience, tamo masuk sangat pun. (Ceh padahal dalam hati siap doa sungguh2 bagai minta Allah bagi aku peluang masuk jadi Top 10 ke bape2 lah) Aiceh tak lah, tak berharap sangat pun. 


Audition itu diadakan di Giant mana ntah tak ingat! (malas nak ingat sebenarnya otak serabut berambut2!) :p


Sumpah gigih isi borang bagai! -.-'


Okay bagi kawan2 yang kata saya macam Scha, celah mana wei korang muka kami sama? Tak baik menipu dow. :p


Lepas dah daftar kena lepak2 dulu sebab juri pergi makan, jadi kami pun heading ke mana? ya ke mana? Salah! Ye ke PIZZA Hut! Pandai~ :p


Sempat online twitter bagai kat situ pastu posing konon2 bajet kau hot gila boleh blah lah Eyla oi!


Tamo tunjuk gambar! Maluuuu. 
(Kalau member2 denganr ni kompem kena sound "SEJAK BILA KAU TAHU MALU EYLA?") Okay fine! -.-'


Okay nak dijadikan cerita lepas makan terus gi audition then jumpa ngan Azza Amylea kawan gi outing CNY same2 kan? Hikhik. Lepas tu kami diberi script kena hafal sokseh sokseh sume (masa ni tak sempat tangkap gambar sumpah nervous dow, MUMMYYY!)


Masuk ke dalam ruangan audition kena berlakon scene "TOLAK CINTA ORANG!"
Pfffttt! ^*%!$@ celah mana pulak aku nak tolak ni? Hahaha, dia kata feel free to make an improvement, HAH MEMANG BAIK LAH KAU aku edit script tu. Kuikui, tak pasal2 ada scene dia tanya "Tapi haritu you cium I?" Spontaneous I replied "Bila masa I cium you?" and we all burst laugh gila2 punya. Terus tak jadi serious macam harem!

(NOTE EYLA: Ni bukan Raja Lawak lah gila, kau salah audition ni! T___T)



Lepas tu heading terus ke tempat Exam. Hah amik kurang study okay bukan tak study langsung! Tak baik fitnah, jadi saya gagal dalam exam tersebut dan kena retake balik! (Okay boleh gelak laju2! T___T) Padan muka kau! Exam ape? Ta payah tahu lah! :p


Lepas tu terus g BB untuk amik si gadis manis yang dah abis exam ni jalan2! (Okay tak aci you dah habis exam!) T___T



Then kami terus shoot ke SUNWAY PYRAMID 
(tempat fave aku woi woi untuk jalan2 di situ dari di KL yang sesak nauzubillah tu kan?)


Siapakah gadis cantik tersebut? Op koslah si cantik manis....




Mesti korang eksited nak tgk dia sapa kan? Sabar2! :p



Yes yes!!! THIS PRETTIHHH BABYYY! <3


Lawa kan kan? Tak bukan yang kanan tu tapi yang kiri tu lah! -.-' Saya sedar diri. Hikhik. Lepas tu kami ke satu tempat yang berpuaka, SAYA TAK BOLEH TAHAN INI TEMPAT KALAU BERADA DI SUNWAY! 


Korang mesti dah dapat agak kan? YES YES! ICE RINK!!!! :')


Sebab kawan baik saya Khairul bersama2 adik2nya yang comel berada di situ. Juga geng2 ice hockey saya! T___T Tak dapat skate sebab pakai kain eh salah! Skirt..... 
(Padan muka kau tak dapat skate, bhahaha)


So dapat lihat dari luar sahajalah! :'(


Oh hai Khai dari luar! T___T


Benci benci! Sebab tu saya ta boleh ke Sunway, situ ada hantu ramai! Dia macam panggil2 "Eyla~ Eyla~" (In a creepy way lah kan?) hihihi.


Then we all decided nak g jalan2 je makan2. Ingat nak tgk wayang tapi WTF, WTH, Wayang ramai gilerrrr dowh! Last2 gi makan je kat Gasoline, pastu SHOOT SHOOT LAH ape lagi dah bawa kamera mahal kan B kan? :p



 One of my favyyyy! (Selalu suka shoot muka serious kan?) =.='


Lepas tu tangkap ngan BABY Anis juga. Shoot tengah2 orang ramai, di Sunway, Mantap mak! :P (tangan di dada, mata pandang ke atas)




You see? Bibir i macam Angie x? (Okay Ayuh tampar Eyla Laju2!)


Ceh bajet konon2 model international lah! (Hak tuih!)


Oh nak tahu saya pakai ape haritu? Hah tengok ni tengok ni:



By: B Bieber (Refz Z Arrifin)
Cloth by: GEEZ J Wardrobe
MUA: Me Myself lol!

Long Skirt
OldGreen Inner
White Lace Cardi?
Guess Handbag


Okay gelak galak! Macam tak hawt je? Pffttt! Tak fashionable langsung seh! XD Kan korang? Ah sudahlah, style kau dah lapuk! GTH duh~ Kau g audition pakai camni? Compem tak dapat, semua jangan tiru saya faham? -.-'


Thanks bawa saya g audition, exam & juga berjalan2 bersama Anis, Bieber! :p



Muka kena garang2 ye, supaya tiada siapa berani mengorat saya! :p


To ANIS LYANA: GO GET A JOB DARLING!


I'll see you in couple of months okay? Sayang muah muah! :p
Thanks for reading babydolls! Update later~


Oh sila jenguk My ALTER EGO Blog:

 

P/S: Sending a girl a text that says "Good Morning Beautiful" can change their attitude for the whole day.




5 Comments!:

Bro Fit said...

wahh cantiknya awak :)

Cik Jari said...

all the best:)

azzaemylea said...

hehehh mmg klaka arituh.. tp plakon laki uh,bapak punye hensem.. gilew kew apew,nk tolak cinte..tp.. kne ikut skrip lah..hehehhe gd luck dear :) btw, rmai yg pegi harituh,cntek2 blaka.. aza nih xdew hrapan jew nk dpt :( ..

/Dayah/nurul/dayak said...

cantik, nice work, hope you can do the best, ramai org kata muka awk gojes mcm yuna :)

sizuka[Izzati] said...

eyla ni boleh kata geng sekutu khairul lah.gila ice rink.kehkeh.