Ads

Photographer Part 2: Project X by Annas Easkey. Guess What? I'm IN!!!


Assalammualaikum


Sesungguhnya saya merasa amat amat amat amat gembira kerana:

Pertama-tamanya syukur ke hadrat illahi dengan limpahan rahmat serta kurnianya dapat saya menjawab paper final Advertising & Translation pada hari ini. Iya, Miss Mimi Agil aka kakak saya, bolehlah berikan saya A ye, jangan segan silu. :P juga pada Miss Diyana Saupi, please be nice to my answer sheet tahu! :P


Kedua-duanya, ekceli tertido tadi lepas maghrib. Kepenatan kan? Bangun2 saya terkejut menerima satu message di inbox saya teka daripada siapa? ANNAS EASKEY!! The famous photographer yang pernah masuk BERNAMA dan bakal keluar di Berita Harian dalam kategori Lifestyle kalau tak silap. Beliau menyuruh saya untuk call beliau mengenai project x dan seakan-akan menerima jawapan bagi temuduga kerja, dia terus kata "TAHNIAH ANDA TERPILIH UNTUK MEMASUKI PROJECT X!"
(wah dah macam berjaya masuk American Next Top Model)


Oh my aku mamai ka ini? Ini realiti ka?? Lalu daku memanjatkan kesyukuran yang tidak terhingga ke hadrat illahi. Tak kenal Annas Easkey? Tak kenal? Tipu lahhhh, tak baik tipu dosa tahu! :p Annas easkey ni boleh dikatakan sebagai seniorku lah sebab dia belajar di UiTM Segamat masa saya belajar di sana dulu. Proud to be UiTM Segamat alumni~ :) Saya memang lah a biggest fan of Annas Easkey punya artwork dan selalu berangan nak shoot gambar2 meletup macam dia buat.


Beliau mengexpresskan bakat dan kecintaan beliau kepada dunia photography di sini:





Antara gambar2 letup2 beliau yang kini sudah pun berada di pasaran tempatan mahupun antarabangsa ialah:


Eira Syazira - Promo shoot album Di Hati ini~




Siapa tak kenal HELIZA HELMI? Abg Ben kita pun dok angau sama dia lepas interview bersama 1tube. 
(hehehe, jangan marah ye Abg Ben) :p



Memey Suhaiza


The super fashionista, Raja Azura



Ini Fahd Shah, one of my junior ketika di UiTM Segamat dulu. ;)



Super everyone heartrob, Fatin Suhana. ;)


Dan project x ialah projek disponsor oleh Annas Easkey sendiri yang mempunyai pelbagai kategori seperti Kategori Adam dan 2 cabang kategori Hawa iaitu Hijab & Freehair. hehehe. Apa itu project x? Boleh baca lebih lanjut di sini




Jadi bagi kategori hijab kami bertuah dapat tajaan daripada Heliza Helmi & Yasalma Collection yang design baju meletupssss dan mantop seperti ini:


Dan project ini disertai oleh nama2 besar di dalam dunia modeling seperti:


MUSLIMAH CATEGORY
    1.   Fatin Liyana
    2.   Siti Aisah
    3.   Zaza Omar
    4.   Cik Epal
    5.   Iena Mansor
    6.   Ida Mansor
    7.   Bintang Malam (I think I'm replacing her)
    8.   fifie ys suhaimi
    9.   Babyfida Hadip
    10. please email details anda
    11. Tini Zeliani
    12. Myra Zainal
    13. Nurainatul Syazni
    14. Ara Rara
    15. Ayunnisa Rahman

Hah famous2 kan mereka ni? Gila lah, mampuih aku compem yang paling tak cun di situ! :( 


Takpelah mintak annas tangkap gambar mata Eyla je. :p


Hahaha. Pape pun I would like to say Billion THANK YOU to Cik Epal sebab promote daku kepada Encik Annas, juga kepada Annas sendiri sebab beri peluang kepada diriku yang biasa2 je dan tak lawa mana ni pun! I Love yahhh! <3


Hehehehe. Over excited! 


P/S: 2 down, 3 more papers to go! Wish me Luck sayangsss! :)



14 Comments!:

farah farhana said...

congrats syg ;)

Ijah EmoTemo said...

tahniah eyla :D

btw , gmbr yg mata tu mmg super cun lah :D

Ijah EmoTemo said...

tahniah eyla :D

btw , gmbr yg mata tu mmg super cun lah :D

Syafiqah Hashim said...

wahh!!! tahniah sis..
try ur best yawyy! :D

Zawifatul Aziah said...

hi eyla..stil remember akak? jmpa ms testshoot dara.com...hehe...wowww congrats coz trpilih dlm projek X..soo lucky you tau..eyla lawala,kan mcm yuna..so pose cun2 nnt k...xsabar nt tkg come out photoshoot nnt....anyway im new blogger ekceli...akak follow ur blog..feel free to visit mine :)

cik EPAL said...

cehh x link pon . penat je promote haha

Khairul Azkar said...

baru i taw knp u ckp thanks td.rupenya dpt pshoot dgn annas.cik epal yg suggest.both talent i.goodluck.

Zainatun Adilah said...

@farah farhana: mekasih sayang!

@ijah emotemo: sabar sabar! :p

Zainatun Adilah said...

@syafiqah Hashim: tenkiu darlsss~ :)

@kak aziah: ingat lagii!!!Mekasih tahu follow. nanti sempat kita drop by!

Zainatun Adilah said...

@cik epal : Dah backline ponggg! :p

@KA: mekasih awak. jasamu dikenang!

Kembang Perawan 3288 said...

meletop kau. babyfyda tu ex skewl saye dulu2. huhu..

NR said...

hai.
natasha here
check this out
http://cakeshaa.blogspot.com/
please help me promote my new business, if you don't mind.
good day! ;)

Rizha. said...

congrate and all the best !
tak sabar nak tgk outcome project nie ! ;)

misz fae said...

blogwalking!;)
singgah baca n3!

meh singgah blog fae :

http://fzhjmldn.blogspot.com