Ads

The Fashion Diary Part 1: Crazy Bootsss! :D

SALAM! :D

YEHOOO, ada masa upadate belog lagi. :)

Happy gila dapat jumpa ramai kawan baru, thrill gila dengan kelas yang superhavoc & Sporting.

Masing2 tak pernah nak jeles atau dengki kalau ade yang lagi hebat dr mereka. 
BAGUS ATTITUDE MACAM ni kan? :)

LOVE you all FANTASTIC 4. Thanks. 


Hihihi. Seronok juga semalam dapat tgk hantu mak limah balik kampung bersama sayang2 di Bukit Tinggi. ahuuuu, ada kisah yg menyedihkan d sebalik semua ini. Sorry baby cha and joy. Dapat tahu last minit bukan kat Bukit Raja tapi kat bukit tinggi! dangggg! Memang terkejar2 terbaikkkk! 


Lalu kisah sebenarnya nk cerita tentang kegilaan saya pada boots. :) Eceh konon2 semalam lepas kelas terus balik rumah gigih nak siap2 melaram lah sebab asalnya na pergi concert kat i-city lepas tu. Pastu efa ngan I pakai lah outfit yang comei2 belaka. :p Awwwww, then sampai sana harus dan wajib tangkap gambar macam ni:


Tiket Wayang! XD


Hihihi. Okay okay teruskan pada cerita. I dikejutkan dengan berita baby cha & Joy accident! OH GOD, sumpah tak focus masa tengok Mak Limah. :( Nak tgk lagi skali please? Tapi tapelah, lawak juga lah! :D Lepas tgk wayang tempat utama yang harus dituju adalah? TANDAS! YE PANDAI! :D Kat tandas kami buat gila2 kami macam ni:


Mirror Oh Mirror! :)

This Boots Are Made For Walking! :D


Tiba2 rasa macam artis lak jalan semalam semua orang pandang. Turun self-confidence sebab malu sangat. Hahaha. XD Poyo rasa nak lempang diri sendiri. 

:')



Harus tangkap gambar banyak2 macam ni kan pastu post kat Blog? Menyampah? So ada I kesah! Up to you lah oi! :D Yang penting I happy! Kan? :)


And then trus menuju ke hospital melawat kawan yang accident tadi. Oh baby, nasib baik u all tak apa2.. :')

Okay di saat menanti keadaan pesakit yang langgar mereka tu (oh kakak, maafkan kami tapi kakak yang salah) ktorang masih lagi sempat tangkap gambar. Adoi, gilaaaaaa. XD


Thanks X5! :D

 Juga Boss besar (tengah2 ok) bersama BodyGuardnya.

Ini sedikit rentetan kisah semalam. EH kejappppp ni ada lagi satu:

Mereka ini lah mangsa keadaan! XD

Kisah sebenarnya adalah kereta yang mereka pandu (Okay sounds like ada banyak pemandu dalam kete tu) dilanggar oleh motor apabila mereka mahu melintasi jalan. (kereta tu lah oi) lalu maka dengan itu kereta mereka dicium oleh motor pun. :p Nasib baik lah macik tu tade pape, luka sikit2 je. Adoi, lain kali jangan kiss2 kereta orang okeng! XD


Sumpah terasa macam lari dari topic. Okay okay back into track. I own 2 pairs of boots, setakat ni lah. One of them 5 inch, panjangnya lebih kurang macam ni:


*Hahaha, sumpah tak larat nak jalan lepas pakai kasut ni lama2*


I wore it when I have a big event to attend. I pernah pakai boots ni masa jadi host untuk Flop Poppy Live in Segamat last year.


Muka control macho.

Juga beberapa event yang memerlukan saya menjadi vogue & sexy seperti ini:

 Dinner PM MMS 2009

Dinner Business Society Part 6

hihihi, tapi pakai boots ni berpada2 lah yang oi. Kalau nak pakai 5 inch ni pergi shopping haram jadah kaki tak leh jalan selepas 5 jam anda memakainya. hahak. :p


Lalu saya ada satu lagi boots pendek kegilaan saya yang dibeli pada harga borong, durian runtuh:

Great Deal!

Hahak yang ni boleh digunakan untuk jalan2 ye kakak2. Sebab heels dia tak tinggi sangat! :)

Aww, boots chumel!


I gunakan boots ni untuk trip ke Cameron Highland bersama yang tersayang sekalian. :)


Dan Juga Ke Jusco Bukit Tinggi semalam. 

Gila Kamera. :p


Pakai tak banyak kali sebab kurang yakin dengan diri sendiri. Tapi lepas ni akan usaha untuk memakainya lagi dan lagi! :D

Berikut merupakan senarai wishlist kasut bootylicious yang I akan beli (kalau berduit) tahun hadapan:



THIS IS NICE!


Ouch picture courtesy of this blogshop The Shoes Collection


Damn damn, nak kasut baru lagiiiii! hahaha. okay takat ni je diari fesen daripada I. Sebarang kritikan, kejian, makian bolehlah dialamatkan ke link "Post a Comment" di bawah ini okay! Terima kasih kerana membaca!


P/S: Tahniah Hanis Zalikha. :)


Fashion Diary Series,
xoxo

9 Comments!:

sizuka[Izzati] said...

whoooooo.kalau eyla datang cni time winter leh la soping boots.kehkeh~

Zainatun Adilah said...

izzati: Wah sekarang bukan winter ke? kalau minta tlg belikan boots bule? ;p

farhah adeli said...

saya pon ada boots mcm tu tapi segan la nak pakai g jalan2. :(

My Life My World said...

Salam ... akhirnyer akak jumpa jugak budak yang satu hari tu akak tengok sangat pandai ber'ice-skating' di Sunway Piramid...hehehe ... awak rupanyer. Opppsss, dah lari topik. Cantik boots tu, rasa macam nak carik lak lepas ni :D

Rizha. said...

jelez okay ! hahaha u sgt lawaaaaaa ! ;D

hiro said...

mcm yuna..keh2

radin fadli said...

kan dah cakap hantu mak limah itu best!!hehehe
eh banyaknya boot!!nak jadi puss in the boot ker?hehehhe

sizuka[Izzati] said...

sekarang summer.heeee.winter nanti bulan6 ke 7 cmtu:D

cik zoela (: said...

mcm YUNA laa :)